Doğalgaz ve elektrikte indirim müjdesi !

Doğalgaza ikinci indirim geliyor... Hatta elektrik bile inebilir

Ocak ayında yüzde 17 indirim yapılan doğalgazda yeni bir indirim için hazırlık yapılıyor. Petrol fiyatlarının düşmesiyle doğalgazda yüzde 17'lik indirim yapan BOTAŞ, bu ay sonu için yeni bir çalışma başlattı. Hesaplamalara göre yüzde 10 civarında indirim yapılabilecek.

Geçtiğimiz yıl yapılan zamlarla vatandaşın tepkisini çeken BOTAŞ, doğalgazda 2009 yılına indirimle başlamıştı. Bizzat Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan indirimde konutlar için doğalgaz yüzde 17 sanayi için de yüzde 18 ucuzlamıştı. Doğalgaz fiyatlarının 6'şar aylık dönemler itibarıyla hesaplanması gözönüne alındığında BOTAŞ, Ağustos ve Eylül petrol fiyatlarına göre yeni bir ayarlama daha yapacak. Bu ay sonunda belirlenecek indirim oranının yüzde 10 civarında olması bekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında BOTAŞ Yönetim Kurulu indirim oranını karara bağlayacak. Doğalgaza geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 80 zam gelmişti. Petrol fiyatlarının 140'dan 35 dolara kadar gerilemesi üzerine de yeni yılla birlikte indirim yapılmıştı.

Elektrik de etkilenebilir

Petrol fiyatlarındaki gerileme devam ediyor. Dolar kurunun da çok fazla yükselmemesi BOTAŞ'ın elini güçlendiriyor. Bu arada doğalgazdaki indirim elektrik fiyatlarına da olumlu olarak yansıyor. Türkiye'de elektriğin büyük oranda doğalgaz ile üretiliyor olması, bu konudaki maliyetleri düşürdüğü için bu durum vatandaşa indirim olarak yansıyacak. Vatandaşlar doğalgaz indirimlerinin arkasından elektrikte de indirim bekliyor. 2008 yılında elektrik fiyatlarına da yüksek oranlarda zam gelmişti.

www.haber3.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri