Dizüstü bilgisayar almadan önce

Dizüstü bilgisayar alırken dikkat etmeniz gerekenler, hangi özellik neyi ifade ediyor, uzman gözüyle bu yazıda.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in Donanım Editörü Yavuz Şahin, dizüstü bilgisayar almayı düşünenlere doğru tercihte bulunabilmeleri için bir rehber hazırladı.

'Hafta sonu bir teknoloji marketine adım attım' diyerek yazısına başlayan Şahin, cihazlardaki teknik özelliklerin öncelikle dikkat edilmesi gereken noktalar olduğuna dikkat çekiyor:

Dizüstü raflarının önünden geçerken birkaç müşteri ve satış danışmanları arasında geçen muhabbete kulak misafiri oldum. Burada duyduklarımı anlatmamın fazla bir önemi yok.



Önemli olan bir ürün alırken fazla araştırma yapmamız gerektiği. Rafların önünde bu mu iyi yoksa bu mu iyi diyerek alacağınız üründen ne köy olur ne de kasaba. Dizüstü bilgisayar seçimi yaparken merkezden başlamanız gerekiyor. Yani alacağınız dizüstü bilgisayarın işlemcisini iyi tanımalı ve onunla dost olmanız gerekmekte.

Raflara baktınız ve karşınızda Sony, Asus, Lenovo ve diğerler markalar sıralanmış duruyor. Burada tasarımı ikinci plana almalısınız. İlk başta teknik kriterler. İlk önemli konu işlemci. Intel mi yoksa AMD mi? Mağazaya gittiğinizde bu sorunuzun cevabı biraz daha netleşecek.



Çünkü AMD dizüstü bilgisayar bulmakta zorlanacaksınız. Dizüstü bilgisayar işlemcilerine baktığımızda Intel açık farkla liderliği sürdürüyor. Bu yüzden makale ile Intel'in Mobil işlemcilerinin isimleri ve yer aldığı ürünleri detaylandıracağım.


DİKKAT ETMENİZ GEREKEN
DİĞER NOKTALAR İÇİN TIKLAYIN



haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri