."Diziler çocukları olumsuz etkiliyor"

Tolga Gariboğlu, 'Tolga Abi ile Büyüklere' programıyla izleyici karşısına çıktı

“Tolga Abi ile Büyüklere” programıyla ilk göz ağrısı TRT 1'de izleyici karşısına çıkan Tolga Gariboğlu, vurdulu kırdılı dizilerin çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini belirtip ekliyor: “Bu tür dizileri çocuklarına izleten anne-babaların yaptıkları çocukluk”

Türk televizyon tarihinin ilk interaktif yarışması “Hugo” ile tanınan televizyoncu Tolga Gariboğlu, “Tolga Abi ile Büyüklere” adlı programla uzun bir aradan sonra ekranlara ilk göz ağrısı TRT 1'de geri döndü. Gariboğlu, beş çocuğa büyüklerle ilgili konularda sorular sorduğu programı ve bir döneme damga vuran “Hugo” ile ilgili sorulara içtenlikle yanıt verdi.

“Tolga Abi ile Büyüklere”nin diğer çocuk programlarından farkı ne?

En büyük özelliği büyüklerin konularını çocuklarla tartışmamız. Sorduğumuz sorular aslında çocukların normalde cevap vermesini beklediğimiz sorular değil. Büyüklerin her gün tartıştığı konular. İşin enteresan yanı, büyüklerde ne eksikse çocuklarda o fazlasıyla var. Tabii bazen altyapıları yeterli olmadığı için komik cevaplar da veriyorlar.

Yıllar sonra ilk göz ağrınız TRT'ye geri döndünüz...

“Hugo” başlamadan önce çok uzun yıllar TRT'de seslendirme sanatçısı, sunucu gibi farklı görevlerde çalıştım. Dolayısıyla TRT benim için önemli.

Televizyon dizilerinin çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı iddia ediliyor...

Dizilerin çocuklara zarar verdiği çok kesin. Zarar verdiğini bile bile vurdulu kırdılı, başkasına zarar veren bu görüntüleri çocuğuna seyrettiriyorsa bir anne ve baba, bence asıl çocukluk orada. Bunun engellenmesi lazım. Televizyonlar haklı olarak ticari işler yapıyorlar. Bence de haklılar ama oradaki program evimizin içinde.

'HUGO DÖNEMİ ÇOCUKLARI SAFTI'
“Hugo” dönemi çocuklarıyla günümüz çocukları arasında ne gibi farklar var?

Büyük değişimler var. 18 yıl önce biz büyükler daha saf ve yavaş düşünüyor ve televizyonu daha yavaş izliyorduk. Çocuklar için de durum öyleydi. Şimdi ise düşünme hızı çok yüksek ve çocukların her konuda bir fikirleri var. İnternet ve çevre etkisiyle hemen her konuda bilgiye sahipler. 18 yıl öncesinin çocuklarına nazaran şimdi çocuklar daha zekiler ve saf değiller.
habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri