Diyarbakır Lice'de gerginlik

Karakol inşaatını protesto eden Liceliler'e jandarma müdahale etti: 1 ölü 6 yaralı..

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık köyünde gösteri yapan köylüler karakol şantiyesine girmek isteyince jandarma gaz bombası ile müdahale edip havaya ateş açtı. Müdahale sonrası arbede yaşandı.

2 KİŞİ ÖLDÜ İDDİASI

Cihan Haber Ajansı, olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken Reuters 1 kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığını duyurdu.

VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Kayacık karakolunun yeni binasının protestosunda çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü 6 kişi yaralı" dedi.

ÇADIRLARI ATEŞE VEREN GRUBA JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Molotof kokteyli atıp, çadırları ateşe veren gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale edip uyarı ateşi açtı, arbedede yarananlar olduğu belirtildi. Bölgede yeni karakol yapılmasına karşı çıkanların bir süredir tırmandırdığı gerginlik, bugün Lice'de çatışmaya dönüştü. Lice'ye 20 kilometre uzaklıktaki Kayacık Köyü'nün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan, aralarında köylülerin de bulunduğu kalabalık grup, bugün öğleden sonra protesto gösterisi düzenledi. Karakol önüne gelen grup, burada inşaatta çalışan işçilere engel olmak istedi. Protestocu gruptan bazıları işçilere taş atmaya başlayınca, gerginlik bir anda tırmandı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Gruptakiler, molotof kokteyli atarak şantiyeye girmek isteyince, güvenlik güçleri gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada protestocu gruptan bazıları, işçilerin kaldığı çadırları ateşe verdi. Protestocuların karakol inşaatına girmesine engel olmakta güçlük çeken jandarma, uyarı ateşi açtı. Ortalığın savaş alanına döndüğü olaylar sırasında yaralananlar olduğu belirtilirken, bölgeye ambulanslar ve takviye güvenlik birimleri sevk edildi.

ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri