Diyarbakır hava üssünden Kandil'e KCK üzerinden istihbarat servisi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir süre önce Türkiye genelinde 15 ilde gerçekleştirdiği operasyonda yeni bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK Türkiye Meclisi (KCK/TM) oluşumuna yönelik yürütülen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.




Şüphelilerden A.T.'nin 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda görev yaparken, Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarından terör örgütünün Kandil'deki sorumlularını haberdar ettiği iddia edildi. A.T.'nin, şoför olarak görev yaptığı 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan ayrıldıktan sonra belediyede çalışmaya başladığı belirtildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi A.Y. ile Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanı V.Y. de bulunuyor. Soruşturmada, Bağlar Belediyesi DTP'li Başkan Vekili Rojda Balkaş ile belediye çalışanları Ö.Y. ve S.E.'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Bağlar Belediyesi DTP'li Başkan Vekili Rojda Balkaş ile belediye çalışanları Ö.Y. ve S.E.'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer isimler ise M.D., B.Ç. ve A.D. Gözaltına alınan 9 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir süre önce KCK/TM yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan sanık S.Z. hakkında hazırlanan 148 sayfalık iddianamede, KCK/TM yapılanmasının şeması ile dosyada yer alan yaklaşık 40 bin görüşme kaydından bazılarına yer verilmişti. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 2 yıl boyunca fiziki ve teknik takibi yapılan 8 kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu'nun 'KCK Türkiye Meclisi' adına faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği öne sürülmüştü. Bu komisyon üyelerinin terör örgütünün kent merkezlerindeki eylemlerini koordine ettikleri, yargısal ve mali çalışma yaptıkları iddia edilmişti. Ayrıca Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM mensuplarının, sözde 'KCK Anayasası' gereğince örgütün Avrupa sorumlusu olan Sabri Ok ile sürekli görüşme içerisinde oldukları ileri sürülmüştü. ÖZDEMİR ÖZKAN, İSMAİL AVCI, MEHMET GÖKÇE, İZMİR DİYARBAKIR

Savcı itiraz etti, KESK'li yöneticiler tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 28 Mayıs'ta KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan 8 kişi nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlılar, savcının itirazı üzerine önceki gece gözaltına alınmıştı. Tutuklananlar arasında KESK Sekreteri Songül M. ile Eğitim-Sen Sekreteri Gülçin İ. de bulunuyor. Zanlılar terör örgütü PKK'nın amaç ve stratejileri doğrultusunda çalışma yapmakla suçlanıyor. 28 Mayıs'ta 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 14'ü tutuklanmıştı.

Bitlis'te DTP Merkez İlçe Başkanı Veysi Ceyhan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise 4 kişi yakalandı. Şüpheliler arasında Cizre'de Belediye Meclis Üyesi Faysal Sarıyıldız ile Tüm Bel-Sen Cizre Temsilcisi Metin Fındık da bulunuyor. Şırnak'ta eski DTP Merkez İlçe Başkanı Yahya İdin ile DTP üyesi Beşir Katar da gözaltına alınarak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Batman'da 11 Haziran'da gözaltına alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız da önceki akşam evine giderken tekrar gözaltına alındı. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri