Diyabetli öğrenciye özel program yapıldı

Diyabetli öğrenciye özel program yapıldı

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı, çocuklarda diyabetin erken tanısı ve okulda diyabetli öğrencilerin bakımı konusunda yeterliliklerini geliştirmek için eğitim programı hazırladı. Uygulanacak program sayesinde diyabetli öğrencilerin okullarda hipoglisemiye girmesi önlenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Sağlık Bakanlığı ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği arasında imzalanan “Okullarda Diyabet Eğitimi Programı” işbirliği protokolünü yayımladı.

Protokole göre, Sağlık Bakanlığı, “Türkiye'de Diyabet Kontrol Programı” kapsamında ve Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaçları ile ilkeleri doğrultusunda öğretmenlerin çocuklarda diyabet bulguları ve diyabetli çocukların okulda bakılması konusunda eğitilmesi yoluyla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde katkıda bulunulması amaçlanıyor. Protokol gereği, MEB, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile “Okullarda Diyabet Eğitimi Programı” çalışmalarını başlatılacak. Program kapsamında afiş, broşür ve okul çağlarında diyabet ve okulda diyabet rehberi gibi eğitim materyalleri dağıtılacak.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri