Dışişleri 'ilahiyatçı diplomat' alacak

Dışişleri Bakanlığı, teşkilat kanununda yapılan değişiklik doğrultusunda ilahiyatçı diplomatlar (meslek memuru) alacak.

İlahiyat mezunlarının Dışişleri'ne iş başvurusu yapabilmeleri için Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanında master derecesi yapmış olması gerekiyor.

Muhalefetin itirazlarına rağmen Haziran'da Dışişleri Bakanlığı teşkilat kanunda yapılan değişiklikle, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji, iktisat, işletme, maliye ve finans bölümleri mezunları ile uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış YÖK'ün belirlediği 'sosyal bilimler' alanında en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olanlara diplomatlık yolu açılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, bakanlığın görev alanına giren İnsan Hakları, Deniz Hukuku, Enerji politikaları gibi teknik konularda nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyordu. Bakanlık yönetimi de bu sorunun giderilmesi için teşkilat yasasında değişiklik yapılmasını istemişti. Ancak değişiklik isteğine hükümetin istekleri eklenince, ilahiyat mezunlarına da diplomatlık yolu açıldı. Yeni yasa doğrultusunda hazırlanan eleman alımı duyurusu dün Resmi Gazete'de yayınlandı ve başvurular dün başladı. İlana göre meslek memuru adayları 17 Eylül'e kadar başvuru yapabilecek. Sınavın ilk aşaması, 2 Ekim 2010 günü Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri