Dışişleri Bakanlığı'nın teşkilat yasası değişiyor. Psikoloji ve Sosyoloji mezunları da büyükelçi olabilecek

Dışişleri Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik önerilerini içeren yasa taslağı önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevkedilecek.

Hazırlık aşamasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan yasa taslağı, konuyla ilgili bakanlıkların görüşlerinin de alınmasından sonra Meclis'e gönderilecek. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, kanunda yapılacak değişiklikler ile Bakanlığın daha fonksiyonel ve hızlı çalışan bir kurum olması amaçlanıyor.

Yasa taslağına göre, bugüne kadar sadece üniversitelerin siyasal bilimler, hukuk ve ekonomi mezunlarının hakkı olan büyükelçilik kariyeri, artık sosyal bilimler mezunlarına da açılıyor. Dışişleri Bakanlığı'nın kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunda yapılacak değişiklikle, üniversitelerin "Tarih, Felsefe, Psikoloji ve Sosyoloji" bölümlerinin mezunları da büyükelçi olabilecek. Yasa değişikliği yürürlüğe girerse, Büyükelçilere görev yaptıkları ülkelere göre savaş, mahrumiyet gibi tazminatlar ödenmeye başlanacak. Ayrıca Türkiye için stratejik önemi olan ülkelerde görevli diplomatlar da tazminat almaya hak kazanacak. Yeni düzenlemeyle daha çok idari ve mali konularda görev yapan idari memurların statüleri değiştirilerek cazip hale getiriliyor.

yenişafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri