‘Dinleyeni dinleyin’

Gizli kamera ve cep telefonu ile yasadışı çekim yapan kişilerin, sinyallerden ve bulundukları havaalanı gibi yerlerden ötürü tespit edilebileceği ileri sürülerek savcılığın harekete geçmesi istendi

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen 51 no'lu DVD'de bulunan, Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile bazı üst düzeydeki kamu görevlilerinin özel yaşamlarını kameraya alanların kimliklerinin tespit edilerek, telefonlarının dinlenmesi talep edildi.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk, kendisi de tutuklanmadan önce, müvekkilinin ofisinde bulunan 51 nolu DVD'yi polislerin bıraktığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Ankara Başsavcılığı'na 28 Mayıs'ta verilen ek dilekçede, 51 nolu DVD'de daha DVD ortaya çıkmadan önce Youtube'ta yayınlanan ve Tuğgeneral Erten'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ile görevdeki bir orgeneralin oğlunun fotoğrafları, iki Yargıtay üyesi, bir ilin başsavcısı ve iki cumhuriyet savcısının özel yaşamlarını konu alan gizli kamera kayıtlarının olduğu belirtildi.

'Çekenleri bulun'
Gizli kamera ile çekim yapan kişilerin rahatlıkla tespit edilebileceği savunulan başvuruda, şöyle denildi:
“Gizli kamera çekimi yapılan mahallerde (Van Havaalanı ve Van'ın 30 kilometre güneyindeki Edremit'teki bir fast food'da), GSM şebekelerinden çekim yapılan saatlerde alınan sinyal bilgileri karşılaştırılarak, hedef alındığı anlaşılan başsavcıvekilinin kimler tarafından gizli kamerayla görüntülendiğini tespit etmek mümkündür.
Aynı şekilde, gizli çekimlerin bir bölümünün Van Havaalanı'nda yapıldığı nazara alındığında, gizli kameranın çekim açısı uzmanlarca değerlendirilip, havaalanı kameralarından, o esnada o açıda kimin veya kimlerin bulunduğunu belirlemek mümkündür.”
Dilekçede, Tuğgeneral Erten'le ilgili ses kaydının, internete hangi IP numaralı kullanıcı tarafından aktarıldığının belirlenerek, üç ay süre ile iletişiminin tespiti için mahkemeye başvurulması, diğer ses ve görüntü kayıtları için de aynı yöntemin izlenmesi talep edildi.

Şikâyetçi olan yoktu
Yasadışı dinlemeye, mevzuata göre şikâyetçi olunması halinde soruşturma açılabiliyor. Bugüne kadar eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, eski Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Öğretim Komutanı Tümamiral Kadir Sağdıç, eski Hakkâri Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, eski Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanı Tümgeneral Kenan Koçak, Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri ile eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu öne sürülen ses kayıtları internet sitelerine düşmüştü.



İlk suç duyurusu Soner Gedik'ten
Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik, görevden alınan Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bilgisi ve izniyle yaptığı görüşmenin ses kaydını yayınlayan internet siteleri ve gazeteler aleyhinde suç duyurusunda bulunmuştu. Gedik, ardından da beş gazete aleyhine 50'şer bin TL'lik tazminat davaları açmıştı. Ergenekon davası sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un GATA'da tedavi görürken tahliye edilmesinin ardından, hastanede görevli Kıdemli Albay Nusret Demircan'la yaptığı görüşme internette yayınlanan Mukaddes Eruygur da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri