Diksiyon Kursu almak ister misiniz?

Diksiyon ve Etkili Konuşma Kursu, kişilerin günlük hayatta daha iyi ve kaliteli iletişim kurmaları için gerekli olan bir eğitimdir.

Diksiyon ve Etkili Konuşma Kursu almak istemek bile kendinize saygı duyduğunuzun bir göstergesidir. Öncelikle Diksiyon'un ne demek olduğunu öğrenelim:

Türk Dil Kurumu'nun tanımına göre Diksiyon: "1. isim Seslerin, sözlerin, vurguların, anlam ve heyecan duraklarını kurallarına uygun olarak söyleme biçimi" olarak tanımlanmaktadır. Peki fonotik olarak diksiyonu nasıl tanımlarız?

Diksiyon: Söz söylerken, duygu ve düşünceleri doğru, üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin uyumunu, söylenişini, sözcük hecelerinin uzunluğu, kısalığı ve vurguları bakımından doğruluğu; jesti, mimiği, takınılacak tavırları yerinde ve güzel kullanma sanatıdır

Bu iki tanımdan da anlaşılacağı üzere bizi diğer canlılardan ayıran konuşma özelliğimizi daha aktif ve daha doğru kullanılması biçimine diksiyon deniyor. 

Kişinin toplumdaki yerini, mevki ve makamını belirlemede sağlam ve etkili bir diksiyonun payı inkâr edilemez. Konuştuğu insanlarda olumlu izlenimler bırakan bir kişi, her zaman hatırlanır, aranır. Böyle kişilerle konuşmak diğer insanlara rahatlık ve huzur verir. Ne söylediği anlaşılamayan, dinlerken insana azap ve sıkıntı veren insanlarla kimse, konuşmak istemez. Bu açıdan bakıldığında, toplumdaki statü bakımından sağlam ve etkili bir diksiyona sahip olmak, kaçınılmaz bir zorunluluktur.

İyi niyete dayanan her güzel söz ve davranışın sonucu da güzel olacaktır. Güzel sözün içinde yumuşaklık, şefkat ve merhamet duygusu, içtenlik, akıl ve mantık, değer verme gibi unsurlar vardır. Kibir, kırıcılık, alaycılık gibi kavramlar güzel sözle hiç tanışmamıştır.

Bu değerleri taşıyan sözler konuşanın ağzından çıkıp dinleyenin kulağında kalmaz. Bu tür sözler, konuşanın gönlünden çıkıp dinleyenin gönlüne yerleşir. Dinleyeni tatmin ve ikna eder; katı kalplileri yumuşatır. Güzel ve tatlı bir üslûpla söylenen sözlere kimse kolay kolay tepki göstermez. Hatta inanmasa dahi karşı çıkmaz. Hikmetli her söz karşı tarafın gönül ufuklarına doğru atılan bir kulaçtır. Onları mutlaka etkiler ve çoğu zaman da davranışlarını değiştirmeye sevk eder. Çünkü, güzel söz, dinleyen insanlarda sıcaklık, samimiyet ve yakınlık duyguları oluşturur. En önemlisi, güzel konuşan bir insan karşı tarafa güven duygusu kazandırır.

Doğru konuşmak, yani seslerin düzgün çıkarılışı ve karşımızda istediğimiz etkiyi uyandırabilmemiz bizim dilimizi eğitmemiz ile mümkündür. Bunuın da çeşitli yolları vardır. Halk Eğitim Merkezleri'nden ya da özel eğitim veren kurumlardan diksiyon ve etkili konuşma eğitimi alabilirsiniz. 

Bu noktada size 3Bilgi Eğitim Kurumları'nı tavsiye edebiliriz. 0312 232 11 12 numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi de alabilirsiniz.

Kaynak: www.diksiyonkursu.al

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri