Devletin ‘irtica’ tanımı tek olacak

Hükümet, anayasa değişikliği ve AB'ye uyum çerçevesinde bazı yönerge ve talimatlardaki, yoruma açık ifade ve tanımları ayıklamaya başladı.

Bu plan çerçevesinde ilk olarak tatbikatları düzenleyen, Güvenlik Yönergesi, NATO Yönergesi, Seferberlik Yönergesi, Alarm Yönergesi, Doğal Afet Yönergesi ele alınıyor. Bu beş yönergede yer alan seferberlik, savaş hazırlıkları ve askerlerin şehirlerde silah kullanmasıyla ilgili hükümlerde düzenlemeler yapılıyor.

Açık, net ve şeffaf

Başbakanlık bürokratlarının hazırladığı yeni yönerge taslakları, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Taslaklarda, tatbikatlarda yapılacak çalışmaların çerçeveleri, kesin çizgilerle belirlenmeye çalışıldı. Yönergelerde, güvenlik tatbikatlarının hangi durumda, ne zaman yapılacağı, bu tatbikatlara, kimlerin katılacağı açık ve net dille yazılacak.

Fişleme yapılmayacak

Bu konuda çalışma yapan yetkililer, şu bilgileri verdiler: “Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi için bazı tanımlar değiştirilecek. Örneğin bu çerçevede devletin tek bir 'irtica' tanımı olacak. MİT, Emniyet ve Genelkurmay gibi güvenlik birimleri başta olmak üzere, tüm devlet birimleri arasında, tanımlardan kaynaklanan anlayış farklılığı olmayacak. Devlet birimlerinin geçmişte olduğu gibi vatandaşları Kürt, Çerkez, Alevi, Sünni gibi etnik kökenine ve mezhebine göre fişlemesinin önüne geçilecek.”

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri