Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde MEB neleri değiştirdi
Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nde değişen hususlar aşağıya çıkarılmıştır.
1- Yaz dönemi kurslarında öğretmenlerin Haziran sonuna kadar belirlenecek. Yine, yaz dönemi kursları Temmuz ayının ilk haftasında başlatılacak.
2- Kurs merkezlerine, öncelikle okulun kendi öğrencileri kayıt edilecek. Daha önceki yönergede bu husus yoktu. İlçedeki diğer okullardan da öğrenci kabul edilebilecek.
3- Minimum ders saatleri aylık 36 ve yıllık 72 iken bu süreler aylık 16 ve yıllık 32 olarak değişti. Yaz döneminde açılan kurslar hariç olacak.
4- Beş öğrenci de olsa kurs açılabilecek. Ancak 5 kişi için kurs açılabilmesi için 1- Aynı yerleşim biriminde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, 2- öğrencilerin taşınma imkanının olmaması gibi sebepler gerekmektedir.
5- Artık her dersten kurs açılamayacak. Sadece, Bakanlıkça ilan edilen örgün eğitim müfredatındaki derslerle sınırlı olarak kurs açılabilecek.
6- Komisyonun görevleri ve nasıl oluşturulacağı değişti.
Yeni: "Komisyon; kurs merkezleri ile kurslarda görev alacak öğretmenleri belirlemek, kursların onayını vermek, koordinasyon ve yürütülmesini sağlamak amacıyla, milli eğitim müdürünce görevlendirilen milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, iki ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürü, iki ortaöğretim kurumu müdürü, bir halk eğitimi merkezi müdürü ve bir e-kurs modülü kullanıcısından oluşur. İlköğretim ve ortaöğretim kurumu müdür sayısının yeterli olmadığı durumlarda komisyon mevcut müdürlerin katılımıyla oluşur. Büyükşehir statüsünde olmayan illerde aynı usulle oluşturulan merkez ilçe komisyonu, hem merkez ilçenin hem de ilin iş ve işlemlerini yürütür. Büyükşehir statüsünde aynı usulle oluşturulan il komisyonu ilin iş ve işlemlerini yürütür."
Eski: (1) Komisyon, kurs merkezleri ile kurslarda görev alacak öğretmenleri belirlemek amacıyla milli eğitim müdürünce görevlendirilen milli eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürü başkanlığında üç ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürü ve üç ortaöğretim kurumu müdüründen oluşur. İlköğretim ve ortaöğretim kurumu müdür sayısının yeterli olmadığı durumlarda komisyon mevcut müdürlerin katılımıyla oluşur
7- Kurslara yeteri kadar kadrolu öğretmen görevlendirilememesi halinde, her branştan kişiler değil sadece aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilecek.
8- Yaygın eğitim kurumlarında kursu bitirenlere istemeleri halinde kurs tamamlama belgesi/sertifika verileceği şeklinde düzenleme kaldırılmıştır.