Dersten kalan zamanda okulu onarıyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Dikili köyündeki 12 öğrencisi bulunan Dikili köyü birleştirilmiş ilköğretim okulunda görev yapan Hasan Alpan, ders saatlerinde öğrencilerine eğitim verirken, geri kalan zamanlarında da okulun eksiklerini gideriyor.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde köy okullarını ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, Dikili Köyü ziyaretinde görev yapan öğretmen Hasan Alpan'ın derslerden kalan boş zamanlarında yaptığı çeşmeyi görünce duygulanarak öğretmene teşekkür etti. Hasan Alpan, daha önce okul giriş kapınsının kötü olması nedeniyle yenisini yapmış, ardından da köy muhtarı ve milli eğitim müdürlüğünün destekleriyle öğrencilerin kullanacakları tuvaletin kapı ve fayanslarını yenilemişti. Okulun ihtiyaç ve eksiklerini anlatan Hasan Alpan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt'tan yardım istedi. Hasan Alpan, "Ders saatlerimizde öğrencilerimle ilgileniyorum, diğer boş zamanlarımda da okulun çevre düzenlemesi ve ihtiyaçlarını gideriyorum. Çeşmesi olmayan okulumuza bir çeşme ihtiyacı duydum ve şimdi de onu yapıyorum. Çünkü öğrencilerim su ihtiyaçlarını değişik alanlardan temin etmeye çalışıyor, bu da sağlıksız oluyordu. Onun için böyle bir çeşme yapmaya karar verdim. Çeşme malzemelerini Milli eğitim müdürümüz ve köy muhtarımız karşıladı kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt'a okul hakkında bilgi veren Hasan Alpan, boş durmayı sevmediğini belirterek, elinden geldiği kadar okulun eksiklerini gidermeye çalıştığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, "Bizim için gurur veren bir olay. Her geldiğimizde öğretmenimizi çalışırken görüyoruz. Bir önceki gelişimizde bahçe duvarını telle çevirirken, diğer bir geldiğimizde ise okulun girişindeki demir kapıyı yaparken gördük. Bu gelişimizde ise çeşme yaparken bulduk. Gayretlerinden dolayı öğretmenimizi kutluyorum." dedi. Öğretmenin "Çatımız akıyor" demesi üzerine Yurt, bunun için gerekli olan kiremit ve malzemeleri temin edileceği sözünü verdi.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri