Deprem çadırından LYS birincisi çıktı

KÜTAHYA, Simav'da 19 Mayıs'ta meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından çadırda oluşturulan etüt merkezinde sınava hazırlanan Tuğçe Gizem Çelik, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Gülseren, 'Tuğçe'nin, çadırdan birinciliğe uzanan başarısı Simav için önemlidir. Ailesini ve en önemlisi deprem nedeniyle sevinçli haber almayı unutan değerli halkımızı sevindirmiştir' dedi.

Emre engel tanımadı
LYS TM-1, TM-2 ve TM-3 puanlarında Konya ikincisi olan görme engelli Emre Ev 'Başarımla engellilere yol açtığımı düşünüyorum' dedi. Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencisi Emre, annesinin ve yakınlarının  okuduğu soruları cevaplayarak derslerine çalıştığını, Boğaziçi Üniversitesi, İşletme bölümünü istediğini söyledi.

İŞTE LYS ŞAMPİYONLARI
LYS'DE MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesi'nden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesi'nden Utku Evci birinci oldu. LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesinden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesinden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.

HER HAFTA FUTBOL OYNADIM TM-1, TM-2, TM-3 PUAN TÜRÜNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ DENİZ ÇAĞLIN: Özel Yamanlar Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Çağlın, 'Hazırlanma sürecinde sosyal faaliyetlerimden de geri kalmamaya çalıştım, her hafta halı sahada maç yapmaya gayret ettik' dedi.

CANIMIN İSTEDİĞİ GİBİ ÇALIŞTIM
MF-3 VE MF-4 TÜRKİYE BİRİNCİSİ:
Ankara Fen Lisesi öğrencisi Doğa Hakyemez, sınava  canı nasıl istiyorsa öyle çalıştığını, özellikle matematik sorularının dershanede çözdüğünden bile daha kolay olduğunu söyledi.

TS-1 VE TS-2 PUAN TÜRLERİNDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ UTKU EVCİ: İstanbul Lisesi öğrencisi Utku Evci 'Birinci olmayı bekliyordum. Elektronik veya inşaat mühendisliği istiyorum. İstanbul'dan bir üniversite seçeceğim, Boğaziçi, Koç ya da Sabancı olabilir' dedi.

Tercihte son gün 5 Ağustos
LYS'yİ kazanan adaylar 25 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacak. Üniversitelere toplam 759 bin 638 aday yerleştirilecek. En çok kontenjan ayrılan üniversiteler arasında ilk sırada Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi yer alıyor. Bu üniversiteyi  Erzurum Atatürk, İstanbul, Konya Selçuk ve   Kocaeli Üniversitesi izliyor. 

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri