Deniz otobüsü kaçırıldı!

İzmit - Gölcük seferini yapan deniz otobüsü kaçırıldı

 

İzmit-Gölcük seferini yapan Kocaeli Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün üzerinde bomba olduğunu söyleyen kişi ya da kişiler tarafından kaçırıldı. Bakan Binali Yıldırım, gemide 19 kişinin bulunduğunu bildirdi.

Deniz otobüsü sahil güvenlik ekipleri tarafından takip ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eylemi gerçekleştirilen kişinin PKK'nın "silahlı kanadı" HPG üyesi olduğunu söylediğini, örgütün adının medyada yer almasını istediğini belirtti.

Yolcuların cep telefonunu da toplayan eylemcinin medyaya açıklama yapmak istediği bildirildi.

BAKAN YILDIRIM
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kaçırılan ''Kartepe'' deniz otobüsünün yakıtının bitmek üzere olduğunu, yakıt ve yiyecek talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Geminin yakıtı bitmek üzere. Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu. Ayrıca gemide meydana gelen makina arızası için gerekli aletleri istediler. Konu değerlendiriliyor. Şu anda bizim için önde olan yolcuların güvenliği. Elimizde net olmayan bilgilere göre, gemide 19 kişi var. Şu anda kaptanla irtibat kuruyoruz'' dedi.

Yıldırım, geminin İstanbul Selimpaşa'nın 1 - 1.5 mil açıklarında demirlediğini söyledi.

Bütün ihtimalleri değerlendireceklerini belirten Bakan Yıldırım, "Önemli olan gemide bulunanlara zarar gelmemesi" dedi.

Bakan Yıldırım, gemideki personelin, ''kaptan Cumhur Tunçel, başmakinist Hüseyin Karaaslan, gemici Egemen Erdoğan, yağcı Mehmet Göktaş'' olduğunu bildirdi.

Binali Yıldırım, tanımladıkları örgüt isminin ise ''eylemci ya da eylemcilerin kendi ifadeleri'' olduğunu kaydetti.

YALOVA POLİSİ BOT İLE DENİZE AÇILDI
Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Şubesi bünyesindeki "Polis-1 Yalova" adındaki özel bot ve zodyaklara binen yaklaşık 25 polis, çelik yeleklerini giyip silahlarını alarak feribotu kontrol altında tutmak üzere denize açıldı.Yalova polisi, deniz otobüsünün kaçırılmasından sonra sahildeki resmi ve sivil ekip sayısını da artırdı.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO'ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.

TUZLA VE AHIRKAPI İSKELELERİ HAZIRLANIYOR
Kaçırılan Kartepe Deniz Otobüsünün yanaşması için Tuzla İskelesi ve Ahırkapı sahilinde hazırlıklar sürdürülüyor. İstanbul Adalar açığında bulunan ve yakıtı bitmek üzere olan Kartepe Deniz Otobüsü'nün Tuzla İskelesi ile Ahırkapı açıklarına yanaşması bekleniyor. Kartepe'nin yanaşması için Tuzla ve Ahırkapı açıklarında demirleyen gemilerin kaldırılmaya başlandı.
İskele çevresine çok sayıda polis ve ambulans sevkedildi.

MÜRETTEBATIN İSİMLERİ
Gemi Kaptanı’nın Cumhur Tuncer, gemi mühendisinin Hüseyin Karaaslan olduğu, gemide Egemen Erdoğan ve Mehmet Göktaş’ın da personel olarak görev yaptığı bildirildi.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA ÖNLEMLER
"Kartepe" adlı yolcu gemisinin kaçırılmasının ardından İstanbul Boğazı'nda alınan güvenlik önlemleri arttırıldı. Kaçırılan geminin geçiş güzergahı üzerinde bulunan vapur iskelelerinde önlemleri üst seviyeye alındı.Kritik bölgelerdeki bazı iskelelerinde bir süreliğine kapalı tutulduğu öğrenildi.
Öte yandan akaryakıt taşıyan bazı gemilerin İstanbul Boğazından geçişine izin verilmediği öğrenildi.

İMRALI’DA DA ÖNLEM
Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın hükümlü olarak bulunduğu İmralı’ya gitme ihtimaline karşı adada da geniş güvenlik önlemleri alındı. 5 mil yanaşma yasağı bulunan ve alarma geçirilen İmralı Adası çevresinde hücum botların hazır bir şekilde beklediği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri