Deniz Kuvvetleri'nde Poyrazköy araması

İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide çıkarılan askerî mühimmatla ilgili soruşturma genişletildi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Muğla ve Kocaeli'ndeki Ergenekon operasyonlarında 11 muvazzaf subay, GATA'da görevli 2 sivil memur ve askerî bir kurumda çalışan iki kadın gözaltına alındı. Albay Dora S.'nin Deniz Kuvvetleri'ndeki makam odasında da arama yapıldı.



İstanbul Poyrazköy'de bulunan mühimmatla ilgili soruşturma genişliyor. Dün 6 ildeki Ergenekon operasyonlarında 11'i muvazzaf subay olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında GATA'da görevli 2 sivil memur ile askerî kurumda çalışan iki kadın da yer alıyor. Operasyon kapsamında Kurmay Albay Dora S.'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki makam odası ve evi ile Albay Muharrem Nuri A.'nın Çankaya'daki lojmanında da arama yapıldı. Ayrıca Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Ö.'nün evi ve bürosu arandı. Avukata ait çok sayıda evraka el konuldu. Öte yandan İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askerî mahkemede yargılanan sivil kadın memur, Ergenekon kapsamında gözaltına alındı.

Başkanlığını firari şüpheli Bedrettin Dalan'ın yaptığı İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide çıkarılan cephanelerle ilgili gözaltılara yenileri eklendi. 6 ilde 30 ayrı adrese operasyon düzenlendi. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Muğla ve Kocaeli'nde 11 muvazzaf subay ve 4 sivil memur gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine soruşturmaya ilişkin bazı kişiler hakkında 'arama kararı' çıkartıldı. Mahkeme kararı doğrultusunda operasyon başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Ankara GATA'da sivil memur olduğu öğrenilen Zuhal A. ve İlknur Ö. ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli sivil memur Hülya M.'yi sabah saatlerinde gözaltına aldı. Evlerinde gözaltına alındığı öğrenilen zanlıların İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Ekipler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli kurmay albaylar Muharrem A. ile Dora S.'nin Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evlerinde arama yaptı. Savcılığın görevdeki albaylar hakkında sadece arama kararı istediği bildirildi. Dora S.'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki makam odasında da arama yapıldı. Bu işlem, cumhuriyet savcısının nezaretinde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arama kararı doğrultusunda albayın bilgisayar hard diski, CD ve DVD'lere el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Poyrazköy'de çıkartılan cephanelikle ilgili olarak albayların ifadesine başvuracağı öne sürüldü. Ergenekon'un tutuklu sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Ö.'nün de Ankara'daki bürosu Terörle Mücadele ekipleri tarafından arandı. Serdar Ö.'ye ait çok sayıda dosya ve evraka el konuldu. Şüphelinin İstanbul'da olduğu öğrenildi.

YENİ ARAMA KARARI ÇIKARTILDI

İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askerî mahkemede yargılanan sivil memur kadın D.B. ise Ergenekon soruşturması kapsamında İzmir'de gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısından gelen talimat üzerine şüpheliyi Bayraklı'daki evinde gözaltına aldı. D.B., Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalıştığı Foça'daki askerî tesislere servis minibüsüyle girerken, ses kayıt cihazıyla yakalanmıştı. D.B. hakkında 'emre itaatsizlikte ısrar', 'müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma', 'amire hakaret etme' suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Yalova'nın Armutlu ilçesinde bir evde de arama yapıldı.

Dördü muvazzaf 5 kişi tutuklanmıştı

Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide 21 Nisan 2009'da kazı çalışmalarına başlanmıştı. Keçilik mevkiinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen arama kararlarına istinaden yapılan kazılarda 15'i dolu 22 LAW silahı, 14 adet el bombası, 24 adet el bombası fünyesi, 450 gram C-3 patlayıcı madde, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 adet bubi tuzağı, 2 adet kullanılmış bubi tuzağı, 23 adet işaret fişeği, 45 adet sis bombası iele geçirilmişti. Kazı çalışmalarına ilişkin yürütülen soruşturmada emekli Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Emre Onat ve Deniz Binbaşı Eren Günay 'terör örgütüne üye olmak', 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' ve 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi' suçlarından tutuklanmıştı. Son olarak Yarbay Mustafa Türkan Ecevit, 'suç örgütü üyeliği' ve 'Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan cezaevine gönderilmişti. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri