Demir parmaklıklar ardında ÖSS heyecanı

BURSA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklulardan 9'u, Haziran ayında yapılacak ÖSS'ye hazırlanıyor.

Toplam 1400 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, cezaevinde eğitime ağırlık verdiklerini söyledi. Okuma- yazma bilmeyenler için kurs açtıklarını, isteyenlerin açık ilköğretim, lise ve açık öğretim fakültelerine devam ettiğini belirten Öztüfekçi, cezaevine düşen kişilere istedikleri eğitimi verebildiklerini söyledi. Geçen yıl ÖSS'ye katılan 12 tutuklu ve hükümlüden 7'sinin sınavı kazandığını belirten Öztüfekçi, “Dışarıdan diploma almak isteyen hükümlü ve tutuklu sayısında büyük artış oluyor. Bu da mahkumların eğitilmesini ve tahliye olunca suçlardan uzak kalmasını sağlıyor” dedi.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 6 mahkumun halen açık öğretim fakültesine devam ettiğini söyleyen Cezaevi Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, “Tutuklu ve hükümlülerden 48 tanesi açık öğretim lisesine, 55 tanesi açık ilköğretim okuluna devam ediyor. Açık ilköğretim okulundan 3 kişi mezun oldu, 13 kişi ise bütünleme sınavına hazırlanıyor” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezleri'nden gönderilen öğretmenler de tutuklu ve hükümlülere, bilgisayar ile temel hukuk dersleri veriyor. Hak arama yolları konusunda bilgi edinen tutukulu ve hükümlüler, dilekçe yazmayı öğreniyor. Cezaevinin kütüphanesi de günün her saatinde açık. Demir parmaklıklar arasında en yakın dost olarak kendilerine kitabı seçen tutuklu ve hükümlüler, sivil toplum örgütlerinden roman ve hikaye kitabı konusunda destek bekliyor.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri