Dedektifler futbolcu ve müdür avında

Özel dedektiflik şirketleri altın çağını yaşıyor.

Dedektiflerin müşterileri arasında genel müdür adaylarını inceleten holdingler ile transfer etmek istedikleri futbolcuları takip ettiren futbol kulüpleri de bulunuyor


İzmir'de özel bir dedektiflik şirketinin sahibi olan özel dedektif Bilal Kartal, aldatıldığından şüphelenen eşlerin, karı ya da kocasını takip ederek işe başladığını belirterek "Artık sahte ürün takibi, çalışan takibi, öğrenci takibi, futbolcu ve firma takibi bile yapılıyor" dedi.

Kuruldukları günden bu yana 10 bini aşkın kişi ya da kuruluşun başvuruda bulunduğunu ifade eden Kartal, “Aldatıldığından şüphelenenler ilk sırada yer alıyor. Yine evlenmek üzere olan ya da nişanlı olanlar var. Firmalar da bizi çok arıyor. Holdingler özellikle genel müdürlük için başvuran adayları takip ettiriyor.

Birçok ünlü marka, taklit ürün sahteciliğini belgelememizi istiyor" diye konuştu. Çin’e kadar gidip sahte ürünlerin nerede üretildiğini bulduklarını belirten Kartal şunları söyledi: "Mallar limana indiği anda polis tarafından operasyon yapılmasını sağlıyoruz. Böylece daha Türkiye’ye girmeden yakalanmış oluyor."

'GECE HAYATINA BAKIYORUZ'

Kartal, üç büyük futbol kulübünden birinin başkanıyla ve Avrupa’da önemli bir kulüp yetkilisiyle de görüştüklerini anlatarak, "Transfer etmek istedikleri futbolcuyu araştırmamı gerekirse takip etmemi istiyorlar. Amaç, futbolcunun gece hayatının, kötü alışkanlıklarını, sakatlıklarının olup olmadığını öğrenmek" diye konuştu. Kartal, müşterileri arasında Alman Konsolosluğu’nun da olduğunu söyledi.

En ucuz takip 50 lira

Araştırmanın ücretinin duruma göre değişiklik gösterdiğini anlatan Bilal Kartal, “Soruşturacağımız kişi lüks bir arabayla seyahat ediyorsa biz de öyle bir araba kiralıyoruz. 5 yıldızlı bir otelde kalıyorsa, biz de o otelde kalıyoruz. Uçağa biniyorsa, biz de o an uçağa biniyoruz. Sonuçta bu gibi detaylar kabarık bir fatura çıkarıyor. Günlük takip 50 liradan başlıyor 5 bin liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.

ŞEYDA BURCU / BUGÜN GAZETESİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri