Davutoğlu: HDP ile ortak açıklama olabilir

Başbakan Davutoğlu, "HDP ile ortak açıklama şart değil ama olabilir de. Her ayaküstü açıklamayla yürüyen süreci olumsuz etkilememesi gerekir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber ve Atv ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"HDP ile ortak açıklama şart değil ama olabilir de. Her ayaküstü açıklamayla yürüyen süreci olumsuz etkilememesi gerekir. Bizim tarafımızdan kimin yapacağı neti disiplin var. Aynı şeyinde HDP tarafında da olması lazım.

Hiç konuşulmamış konular sanki konuşulmuş gibi yansıtılıyor. İmalı da olsa bir tehdit dili kullanılamaz. Bundan rahatsızlık duyan da en çok bölge halkı. Bazı şartlar yerine getirilirse silah kullanılmayacak gibi sözler sürece fayda vermez.

Muhalefe, şimdiye kadar kendileriyle hangi bilgiyi konuşsak, süreci dumura uğratmak için kullandılar. Sonuçta bu, ülkenin kaderi. İyi niyet ve ciddiyet görürsek vakti gelirse bunlar elbette paylaşılır. Bir çözüm yarın sabah olacaksa, yarın sabah bile geçtir."

Genel affın gündemlerin de olmadığını belirten Davutoğlu, "İç Güvenlik Paketi, sadece HDP'yi ilgilendiren bir konu değil. Ülkenin her yeri için bir paket bu. Paketin özgürlükleri koruması da şurdan geliyor; bir grup gösteri hakkını molotof atma haline dönüştürüyorsa burada diğer vatandaşların özgürlüklerini kısıtlayan bir durum vardır. Molotokokteylini bir insan niye eline alır" diye konuştu.

Hanefi Avcı hakkındaki cezanın onanması hakkında değerlednirmede bulundan Davutoğlu, "Eğer o kitabı yazmasaydı Hanefi Avcı, acaba terör örgütü olarak suçlanır mıydı? Diyelim ki paralel yapı başarıya ulaşsaydı, biz de Avcı gibi suçlanacaktık. Zaten bu yola çıkan akibetini bilip çıkar" dedi.

"
Davutoğlu "Darbeyi 10 Ağustos'ta yapacaklardı. 30 Mart'ta kurtulmak istediler, başaramadılar. Başka bir cumhurbaşkanı getirmek istediler. 2015 seçimleri en önemli seçimlerden biri olacak" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri