Dartlı koyunlu YGS protestosu

İstanbul İstiklal Caddesi'nde toplanan lise öğrencileri YGS'yi, koyunlarla ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'in fotoğrafının bulunduğu dart tahtasına atış yaparak protesto etti.

Facebook üzerinde “Şifreli YGS Sonuçlarını Kabul Etmiyoruz” adıyla grup oluşturan lise öğrencileri, dün İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Lisesi önünde buluştu. İstanbul’un dört bir yanından gelerek YGS’yi protesto eden gençler “Atatürk Gençleri Görev Başında”, “Ne YGS Ne LYS Recep Tayyip Girsin Strese”, “Liseler Bizimle Aydınlanacak” pankartları açtı. Yanlarında 3 koyun getiren öğrenciler, “Tayyip’in Koyunu Şimdi Çıkar Oyunu” sloganı attı. Protestocular, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in fotoğrafının bulunduğu bir dart tahtasına da atış yaptı.

Beşiktaş’ta da protesto

Protestonun sürpriz bir konuğu da vardı. Gençlerin eylemine destek veren Deniz Gezmiş’in kardeşi Bora Gezmiş, “Haklı olarak hareketlerinizi candan destekliyorum. Onun için sizin aranızdayım” dedi. Gençler attıkları sloganların ardından müzikler eşliğinde, halay çekti. Grup daha sonra eylemi Taksim Meydanı’nda tekrarladı.
Bir grup lise ve dershane öğrencisi de Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda eylem yaptı. Yaklaşık 100 öğrenci ÖSYM Başkanı Ali Demir’i istifaya çağırdı. Öğrencilere aileleri de destek verdi. Lise öğrencilerinden oluşan müzik grubunun çaldığı şarkılarla da ÖSYM protesto edildi.

Oturma eylemi

Bu arada İzmit’te de kendilerine “Liseli Genç Umut” adını veren yaklaşık 30 öğrenci, kent içinde yürüyerek protesto gösterisinde bulundu. Öğrenciler yürüyüşün ardından Sabri Yalım Parkı’nda parkta 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri