Darbecilikten tutuklanan rektörleri kutladı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davasının Türkiye'yi tutsak almak için planlandığını savundu. 'Hukuk lekesi' olarak nitelediği bu durumdan kurtuluş için tek umudun hakimler olduğunu belirten Baykal, "İnanıyorum ki, tarihteki efsane gibi Ergeneko

Baykal, Ergenekon'dan tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay, eski rektörler ve Türkan Saylan'ı mücadelelerinden dolayı yürekten kutlayarak saygılarını sunduğunu ifade etti. Baykal, darbe ve çeteleşmelerden hesap sorulması gerektiğinin de altını çizdi. CHP lideri, "Kim darbe yapıyor, çık tahkikatını yap, yapmazsan namertsin. Çeteleşmelerden hesap sormazsan namertsin." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, Azerbaycan'la yaşanan sorunla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerinde normalleşme aşamasına geçilmesinin herkesi memnun ettiğini; ancak öncelikle Ermenistan'ın Azerbaycan'la arasındaki sorunları çözmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulan Baykal, şöyle devam etti: "Sayın Gül, derhal Bakü'ye gitmeli, Aliyev ile bir araya gelmeli. Bu konuları aracıyla değil, doğrudan doğruya Aliyev'le konuşmalı. Yanlış anlaşılma varsa düzeltmeli."
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=840260&title=darbecilikten-tutuklanan-rektorleri-kutladi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri