Daha önce yakalandığımız yerdeyiz

Define avcılarından jandarmaya imdat çığlığı: Yakaladığınız çukurdayız

Define ararken zehirlenen üç kafadarın jandarmayı arayarak 'Yakaladığınız yerdeyiz' diye koornidat vermesi dikkat çekti

Trajikomik olay Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ndeki Zeynel Höyüğü'nde meydana geldi. Satılmış K. (38), Mehmet B. (41) ve Nimetullah G. (31), kaçak define aramak için 7 metre derinlikte ve yaklaşık 20 metre uzunluğunda bir tünel kazdı. Önceki gece tünele giren üç kafadar, aşağıda nefes alabilmek için de dışarı bir hortum uzattı. Sürünerek içeride ilerleyen defineciler bir süre sonra nefes almakta zorlanarak geri dönmek istedi. Ancak metan gazından zehirlenen Satılmış K. ve Mehmet B. yeraltında baygınlık geçirince kuyunun ağzına kadar güçlükle gelebilen Nimetullah G. (31) cep telefonuyla Sorgun Jandarma Karakolu nöbetçi komutanı aradı. Telaşlanan Nimetullah G. can havliyle “Komutanım bizi kurtarın, ölüyoruz. Daha önce bizi yakaladığınız yerdeyiz” diyebildi.

DİLİ BOĞAZINA KAÇMIŞTI, ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İhbar üzerine ambulans, kepçe ve Sivil Savunma ekipleri zehirlenen 3 kişiye müdahale etti. Tünelin iç kısmında baygın halde bulunan Satılmış K'yı belediye görevlisi Aslan Özcan içeri girerek kurtardı. Belediye görevlisi Aslan Özcan ise ''Maskeyle içeri girdim. Yanına ulaştığımda dili boğazına kaçmıştı. Ölümden döndü” dedi.

İlkinde tünel kazarken bulundular

Zeynel Höyüğü'nün altında gizlenmiş bir define olduğunu iddia eden Satılmış K, Mehmet B. ve Nimetullah G. bundan birkaç ay önce tünel kazarken yakalanmıştı. 3 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Ancak define avcıları uslanmadı ve gizli gizli tünel kazdı. Bu kez ölümden dönen zanlıların bir daha böyle bir girişimde bulunmayacaklarını söyleyen Bahadın Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan ''Ne arıyorlar bilmiyorum. Bu şahıslar hangi akla hizmet ederek buralarda define arıyorlar. Bu höyük zamanında gözetleme amacıyla yapılmış bir höyük. Hiçbir şey bulacaklarını sanmıyorum. Tünel kapatıldı'' dedi.

Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri