Daha fazla kadın aday istiyoruz

Üye sayısı 100 bin kişiyi aşan 20 STK ve kuruluş ile 9 bireysel katılımcı, her alanda kadın haklarını korumak için 'Haklı Kadın Platformu' çatısı altında bir araya geldi. Öncelikli amaç, 12 Haziran seçimleriyle oluşacak Meclis'e çok daha fazla kadın vekil

KADINLARIN TBMM’de eşit temsili, şiddetin her türlüsünden korunması, istihdamda hak ettikleri yeri bir an önce alması, ayrımcılıktan koruyacak yasaların hayata geçirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği için gereken adımların ivedilikle atılması ve politikaya katılımını engelleyen koşulların ortadan kaldırılması amacıyla, üye sayısı 100 bin kişiyi aşan 20 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile 9 bireysel katılımcı, ‘Haklı Kadın Platformu’ çatısı altında bir araya geldi. Platformun öncelikli amacı, 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra oluşacak TBMM’ye çok daha fazla kadın milletvekili girmesini sağlamak. 

Öncelik kadınlardan yana olsun   

Kadınlar lehine düzenlemelerin bir an önce yapılması için parti yöneticileri ve il teşkilatları nezdinde konunun takipçisi olacak platform, eşit özelliklere sahip kadın ve erkek aday arasında kadın adaylara öncelik verilmesine dikkat çekecek ve seçmenleri, partilerin kadın aday göstermesi konusunda duyarlı olmaya çağıracak. Platforma destek vermek isteyenler, “www.haklikadinplatformu.org” web sitesi, 0212 677 02 16 telefon numarası ile facebook ve twitter’ı kullanabilecek.

Eşitlikte sondan 9’uncu sıradayız

Haklı Kadın Platformu’nun Bahçeşehir Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlediği “Mecliste Kadınlar İçin Eşit Temsil İstiyoruz. Hemen Şimdi!” toplantısında konuşan platformun öncüsü Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vusla Doğan Sabancı, kadın olarak hakları olduklarını belirterek rakamların çok haksız olduğunu ve bu rakamların art arda sıralandığında gerçekten korkunç bir tablonun ortaya çıktığını söyledi. Dünya ülkelerinde kadın erkek eşitliği sıralamasında 134 ülke arasında Türkiye’nin sondan 9’uncu olduğunu belirten Vuslat Doğan Sabancı şu bilgileri verdi:

Mayıs 2008’den beri kadın vali yok

“Parlamentoda kadın oranı konusunda 181 ülkede Türkiye 105’inci. Bakanlar Kurulu’muzdaki 25 bakandan sadece ikisi kadın. TBMM’nin 17 ihtisas komisyonunda görev alan 477 milletvekilinden yalnızca 45’i kadın. Plan Bütçe Komisyonu’nun 40 üyesi arasında kadın vekil yok. Türkiye’de toplam sayısı 16 olan Büyükşehir Belediyeleri arasında kadın başkan yer almıyor. 2 bin 903 Belediye Başkanı’ndan yalnızca 26’sı kadın. Mayıs 2008 itibariyle, Türkiye’de 155 vali arasında tek bir kadın yok

Bu haksız tabloyu değiştireceğiz’

hürryet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri