Cumhuriyet Gezileri" Kızılay Metro'da

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında hayata geçirilen “Anı Defteri ve Fotoğraf Sergisi” Kızılay Metrosu Sergi Alanında açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Sabaz'ın katılımıyla açılan sergide, MEB'e bağlı ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin Cumhuriyet Eğitim Gezilerinde sırasında çekilen 55 fotoğraf yer aldı.


Sergi alanında, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği Üyelerinin çektiği fotoğrafların yanı sıra, öğrencilerin gezileri hakkında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yazdıkları mektuplar da yer aldı. Vatandaşların ziyaretine de açık olacak sergide, bir de anı defteri açıldı.


Öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanının önemini kavramaları ve eğitici etkinlikler içinde turizmin gelişme çabalarını desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri, Anıtkabir'den başlayarak Afyon, Karahisar ve Çanakkale'ye kadar sürüyor.


Giderlerinin MEB tarafından karşılandığı gezilerden, 2004 yılından bu yana 50 bin 841 öğrenci ile 2 bin 545 öğretmen yaralandı. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri