CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN TALABANİ’YE YARDIM TEKLİFİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Kerkük'te 55 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin de yaralandığı bombalı intihar saldırısı ile ilgili olarak Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, yaralananların Türkiye'de tedavisi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Kerkük'te 55 kişinin hayatını kaybettiği, 93 kişinin de yaralandığı bombalı intihar saldırısı ile ilgili olarak Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında, yaralananların Türkiye'de tedavisi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak'ın Kerkük şehrinde gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısı ile ilgili olarak Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye bir mesaj gönderdiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, gerçekleştirilen bombalı saldırıda 55 kişinin hayatını kaybettiğini, 93 kişinin ise yaralandığını öğrendiğini kaydederek, “Sizin Kerkük'e gerçekleştirmeyi planladığınız ziyaretin bir gün öncesinde düzenlenen ve bu güzide şehrin temsil ettiği Irak'ın etnik ve mezhepsel zenginliğini, ülke halkının barış içinde bir arada yaşama arzusunu ortadan kaldırmayı hedefleyen bu menfur terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

"TÜRKİYE SOMUT ADIMLAR ATMAK İÇİN IRAK'IN YANINDA"-

Cumhurbaşkanı Gül, eylemde yaralananların Türkiye'de tedavisi için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydederek, “Bu amaçla bir ambulans uçağımızın ve yeterli sayıda tıbbi personelimizin talep ettiğiniz anda harekete geçirilmek üzere hazır tutulduğunu belirtmek isterim. Kerkük'te düzenlenen bu alçak saldırının, dost ve kardeş Irak'ın birlik, bütünlük ve egemenliğini pekiştirdiği, ülke halkının barış, hoşgörü ve refah içinde yaşama yolunda kayda değer adımlar attığı bir dönemde düzenlenmesi endişe vericidir” dedi. Irak'ın hassas bir dönemden geçtiğini belirten Gül, Irak'ı tekrar kaosa sürüklemek isteyen “mihraklarca” istismar edilmesini önlemek ve terörü ortadan kaldırmaya yönelik olarak somut adımlar atmak amacıyla Türkiye'nin Irak'ın yanında olduğunu vurguladı. Gül mesajında, “Sizin nezdinizde tüm Irak halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi yineler, bu acılı gününüzde sabır ve metanet dilerim” dedi. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri