Cumartesi kapışması

CHP ve AKP 29 Mart yerel seçimlerine sekiz gün kala kozlarını Ankara'da paylaşmaya hazırlanıyor. CHP "Ankara Değişimi Kutluyor, Tandoğan'da Buluşuyor" mitingini cumartesi günü saat 14.00'de Tandoğan'da yaparken, AKP aynı gün saat 15.30'da Sincan Pazar Yer

Nevruz Bayramı'na denk gelen mitinglerde Başbakan Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Murat Karayalçın için Ankaralılardan oy isteyecek.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ve AKP İl Başkanı Halis Bilge mitingler öncesi Ankara Hürriyet'e iddialı konuştular. CHP İl Başkanı Yıldızlı, "29 Mart'ta rantçılar gidecek halkçılar gelecek" derken, Bilge, "Aylar öncesinde 25+1 diyerek hedef koyduğumuz 25 ilçede ve Büyükşehir Belediyesi'ndeki zaferimize az kaldı" dedi.

"Aylar öncesinde başlattığımız çalışmaları tamamladık, artık sonucun heyecanını yaşıyoruz" diyen Yıldızlı şunları söyledi:

Ankaralı kararını verdi

"Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Karayalçın'ı Ankaralı hemşerilerimizin güveni ve inancı tamdır. Geçmişte 4.5 yıllık belediye başkanlığı zamanında Ankaralı temiz hava ve suyu gördü, terminal, metro ve alt yapı hizmetlerini aldı. Ankaralı bize göre kararını vermiş, Karayalçın'ı Büyükşehir Belediye Başkanı yaparak yıllardır bitirilemeyen metrosunu, temiz hava ve suyuna kavuşacağı gün olan 29 Mart'ı beklemektedir. 29 Mart'ta Ankara'dan rantçılar gidecek, halkçılar gelecektir. Başkent bir padişah anlayışıyla babası ve oğlu tarafından yönetilen bir kent olmaktan kurtarılıp Ankaralıların katılımıyla yönetilen bir kent haline kavuşacak. Bu anlayışı benimseyen Cumhuriyet değerlerine duyarlı Ankaralıları Cumartesi saat 14.00 Tandoğan Meydanına "Ankara Değişimi Kutluyor Tandoğan'da Buluşuyor mitingine davet ediyoruz."

"12 gün kalan seçim zaferimizi erken kutlamak için tüm hemşerilerimizi Sincan'a bekliyoruz" açıklaması yapan Bilge ise şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın çizdiği rotada 'İşimiz hizmet gücümüz millet' sloganıyla çıktığımız yolda 29 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken tüm çalışmalarımızı tamamladık. Seçime teşkilatımızla adaylarımızla tam olarak hazırız. Aylar öncesinde 25+1 diyerek hedef koyduğumuz 25 ilçede ve Büyükşehir Belediyesi'ndeki zaferimize az kaldı. Bu zaferimizin habercisi coşkulu Büyük Ankara Mitingimize Cumartesi günü saat 15.30'da tüm hemşerilerimizi bekliyoruz."
Hürriyet Ankara

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri