Cuma Saatinde Ortak Sınava Tepki

Cuma Saatinde Ortak Sınava Tepki

ÖĞ-DER GENEL BAŞKANI İSMAİL HAKKI AKKİRAZ:

MEB’DE ANLAŞILMAZ UYGULAMA;

 CUMA SAATİNDE SINAV

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İ. Hakkı Akkiraz, Milli Eğitim Bakanlığının bu sene ilk defa ortaokullarda uygulayacağı ve 8. sınıfların gireceği ortak yazılı sınavların ikisinin Cuma namazı saatinde yapılmasını bir talihsizlik olarak değerlendirdi

Bunu sıradan bir ihmal olarak görmeyen Akkiraz, "Halkının büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu bir ülkede, İslami hassasiyetlerinden şüphe edemeyeceğimiz yöneticiler tarafından yönetilen bir bakanlıkta böyle bir hatanın yapılmasını anlamakta zorlanıyoruz. Batılılar istiyor diye Cumayı tatil olmaktan çıkaran bozuk bir anlayışın ürünü diyebileceğimiz bir uygulama ile karşı karşıyayız. Biz bu olayda bir kasıt görmemekle birlikte, AB diye diye, Cuma gününün önem ve bereketinin unutulmuş olması halinin, bizi düşürdüğü durumun bir örneği olarak görüyoruz.   Kendi değerlerine yabancılaşmış Müslüman bir toplumun içine düşürüldüğü bu durum, bizi derinden yaralamakta ve incitmektedir.” dedi.

ÖĞ-DER Genel Başkanı Akkiraz açıklamasında şu hususlara da yer verdi: “ Eğitim Sistemimiz, yıllarca batılı eğitimcilerin teklif ve tavsiyelerine göre şekillenmiştir. Bu ise müfredatın İslam ve değerlerinden arındırılması sonucunu önümüze koymuştur. Yetişen nesiller batılı değerleri önemserken, İslam ve değerlerinden habersiz kalmışlardır. Bizim eğitim sistemimiz evlatlarımıza İslam’ı ve esaslarını değil, batı muhafazakârlığına uygun başka bir dini anlayışı telkin etmektedir. Bu anlayıştan hayır gelmeyeceğinin bir örneği ve en son örneği bu sınav skandalıdır. Biz bu aciz durumdan ancak Milli Görüşe dönerek kurtulacağımız inancındayız. Yöneticilerimizi de buna davet ediyoruz.”

 Milli Eğitim yetkililerine seslenen Akkiraz, " Cuma namazı kılmak her hür ve mukim olan akıl baliğ olmuş Müslüman için farzdır. Sınava giren öğrenci, gözetmenlik yapan öğretmen ve diğer görevliler Müslüman oldukları için cumaya gitmek zorundadır.  Devletin ve bakanlığın görevi inanç ve ibadet hürriyeti bakımından engel hususları ortadan kaldırmaktır. Bakanlık yetkililerinden talebimiz bu sınav takvimini yeniden değerlendirmeye almalarıdır. Aksi takdirde Anayasal ve yasal bir hakkın kullanılmasına engel olunmuş olunacaktır." diye konuştu.

www.turkiyeegitim.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri