Çubukçu'ya Sunulacak Bir Rapor Hazırlanıyor

Anadolu Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya kapsamlı bir "öğretmen, memur ve yardımcı hizmetler sınıfının sorunları raporu" sunacak. Oluşturulacak rapor için AES üyelerinden ve tüm öğretmenlerden görüş beklemektedir.

AES'ten yapılan açıklama:
Eğitim-Öğretim çalışanlarının gerçek ve güncel sorunlarını dile getirme konusunda eğitim sendikalarının yetersiz kaldığı bir dönem yaşanmaktadır. Bir piramit oluşturacak şekilde tepedekilerin tabandakilere uzak kaldığı örgütlenmeler, siyasal kaygılarla daha da işlevsizleşmiştir. Sendika gündeminin üyeler tarafından belirlendiği Anadolu Eğitim Sendikası; siyaseten bağımsız bir yatay örgüt olarak her söylem ve talebini yolarkadaşlarıyla birlikte oluşturmaktadır.

Niceliğin niteliğin önüne geçeceği grevsiz toplu sözleşme dönemi yaklaşırken var olan sorunların işverenimiz olan Milli Eğitim Bakanlığı’na gerçek boyutuyla yansıtılamayacağı endişesini taşıyoruz. Gerçek gündemimizi sizden gelen taleplerle olgunlaştırarak bir dosya halinde Mayıs Ayı ilk haftasında Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’ya ulaştıracağız.

İki ayrı rapordan oluşacak olan dosyamıza katkı verecek olan eğitim çalışanlarının, dile getireceği sorunlara aynı zaman da çözüm de önermesi bekliyoruz. Bakanlığa ve siyasilere geçmiş yıllarda da çarpıcı raporlar sunan AES, her çalışmasında mutlaka çözümden yana tavrını korumuş, yalnızca şikayet edenlerden olmamıştır.

Dosyamızda yer alacak iki ana başlık:

I.Öğretmen Sorunları ve Çözümler

II.Milli Eğitim Teşkilatı ile Üniversitelerde Çalışan Memur ve Yardımcı Hizmetlilerinin sorunları ve Çözümler

Yukarıdaki başlıklar üzerinden hazırlayacağımız raporlara katkı sağlamak isteyen eğitimcilerimizin aes@aes.org.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresinden elektronik posta yoluyla bize ulaşması ya da sitemiz üzerinden yorum yapması gerekmektedir. Sendikamızın il ve ilçe Temsilcilikleri aracılığıyla dagörüş ve önerilerinizi bize ulaştırabilirsiniz. Hazırlanacak olan rapor sendikamız tarafından bakanlığın yanı sıra kamuoyu ile de paylaşılacaktır. Saygılarımızla…

 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Merkez Yönetimi ve İl Teşkilatları Adına

Serkan AVCI

Genel Sekreter

 

***Söz konusu Raporlar içerisinde geneli ilgilendiren tüm özlük ve sosyo-ekonomik sorunlara yer verileceğinden, istisnai ve kişiye özel sıkıntı içinde olan üyelerimizin destek almak için hukuk@aes.org.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresinden ayrıca bize ulaşmaları yerinde olacaktır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri