ÇUBUKÇU'dan Yönetici Atama İtirafı

Çubukçu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın soru önergesine verdiği yanıtta, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları yöneticiliklerine,

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 2004 yılından bugüne kadar eğitim kurumlarına yönetici atamaları yapılamadığını bildirdi.

Çubukçu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın soru önergesine verdiği yanıtta, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları yöneticiliklerine, gerekli niteliklere sahip kişilerin atanmaları ile ilgili esas ve usulleri düzenlemek amacıyla, değişik tarihlerde yönetmeliklerin yürürlüğe konulduğunu belirtti.

Bakan Çubukçu, söz konusu yönetmelikler hakkında çeşitli sendikalar tarafından davalar açıldığını ve yargı kararları sonucunda, yapılan yönetici atamalarının her defasında iptal edildiğini vurguladı.

Bu nedenle 2004 yılından bugüne kadar eğitim kurumlarına yönetici ataması yapılamadığını ifade eden Çubukçu, eğitim kurumlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Çubukçu, bu durumda, eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için, eğitim kurumu yöneticiliklerine, 657 sayılı kanundaki, "memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi" ile ilgili maddenin verdiği yetkiyle bazı atamaların yapıldığını belirtti.


milliegitimiler.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri