Çubukçu:Bizi Bağlamaz!!!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu “Ulaştırma Bakanlığı'nın okul servisleriyle ilgili koyduğu genel kurallar bizi bağlamaz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Ulaştırma Bakanlığının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde yaptığı “servis araçlarındaki yaş sınırının 12'den 20'ye yükseltilmesi” yönündeki değişiklik hakkında sert konuştu. Genel servisler için diğer bakanlıkların istedikleri kararları alabileceklerini söyleyen Çubukçu, öğrenci servisleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararların geçerli olduğunu söyledi.



Nimet Çubukçu okul servis şoförleri ve servisleri hakkında yapılmaya çalışılan değişikliklere de cevap verdi. Servis şoförlerinin dün olduğu gibi bugün de ilköğretim mezunu olmasında bir sakınca görmediklerini belirten Çubukçu, servislerde görevli rehberlerin lise mezunu olmaları gerektiğini söyledi. Sadece 12 yaş altındaki servislere öğrenci taşımacılığı izninin verileceğini belirten Çubukçu, öğrenci servislerinin sıkı bir şekilde denetleneceğini, öğrenci velilerinin her şikâyetinin dikkate alınarak gerekli işlemlerin yapılacağını da sözlerine ekledi.


memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri