Çubukçu: İlkokulda türban sorunu yok

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Üniversitelerde türban tartışmasının önünü kesmek için suni tartışma yaratılıyor" dedi. Çubukçu, lisedeki MGK derslerine askerlerin değil sivil öğretmenlerin girebileceğinin de sinyalini verdi.

Sadece Cumhurbaşkanı değil, türban tartışmasından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu rahatsızlığını Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'a anlattı.

Çubukçu, "İlkokulda türban sorunu yok. Bunu tartışması havanda su dövmek" dedi.

Bakan, üniversitede türban yasağının tarışılmasının önünü kesmek, üniversitlerde yeni hak kısıtlamasına yok açmak için ilköğretimde türbanla ilgili suni bir tartışma yaratılıyor. Havanda su dövülüyor. Ben bu değirmene su taşımak istemiyorum" diye konuştu.

Sadece türban değil, lise öğrencilerine okutulan milli güvenlik dersleri ve o derslerde öğrencilerin fişlendiği iddiası ile ilgili de konuştu. Çubukçu bu iddiaların araştırıldığını söyledi.

Bakan, bir de o dersin askerler tarafından verilmesi taraftarı olmadığı mesajını verdi.

Çubukçu, "Hangi okulda olursa olsun ister milli güvenlik ister başka bir derste olsun, öğretmenlerin eğer fişleme şantaj gibi hukuk dışı faaliyetleri oluyorsa buna göz yumamayız. Bu derslerin verilmesi gerekiyorsa pedagojik formasyon almış bilimsel olarak eğitim ve öğretimin gereklerini daha iyi bilen öğretmenler tarafından verilmesi daha uygun. Bu konuda öğretmen eksiğimiz yok" dedi.

Bakan Çubukçu, şaibeler nedeniyle ikinci kez yapılan KPSS sonrası öğretmen atamalarının takvimini de anlattı. Çubukçu,, üç aşamalı sınav takvimi belirlendiğini ve 6 Aralık'a kadar atamaların yapılacağını açıkladı.
cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri