Çubukçu hocası Kuzu için çok üzülmüş

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğrencilerin yumurtalı protestosunu "saldırı" olarak niteledi. Çubukçu, "Burhan Kuzu benim üniversite de hocamdı kendisine yapılanlar karşısında büyük üzüntü duydum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Kuzu'ya makamında "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

"Fakülte yönetiminin buna bigane kalması bağışlanacak bir davranış değil" diyen Arınç, öğrenci protestosunu anlayışla karşılamanın mümkün olmadığını belirterek, eylemi "saldırı" olarak tanımladı.

Arınç, "Çok büyük bir disiplinsizlik... Ve anayasa profesörü etiketi taşıyan, bilim adamı vasfını taşıyan ve aynı zamanda siyasetçi olan; düşüncelerini, fikirlerini bugüne kadar her platformda cesaretle savunmuş olan insanlara karşı böylesine bağnaz ve katı bir tutum takınılması ve sonunda işin fiili saldırıya dönüşmesi fevkalade çirkin, fevkalade ayıp ve tamamen bir saldırıdır. Sayın Kuzu'ya büyük geçmiş olsun diyorum. Fakülte yönetiminin başta dekan ve rektör olmak üzere buna bigane kalması, yerlerinden bile kıpırdamaması, meydana gelebilecek olaylara karşı tedbir almaması bağışlanacak bir davranış değil" dedi.
cnntürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri