‘Çorap alırken daha seçiciyiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Bir çift çorap alırken bile 30 yerine bakıyoruz ama vekil seçerken bu seçiciliğimizi kullanmıyoruz. Bu sistemi değiştireceğiz” dedi

Tekin,  yönetimi CHP’ye geçen 3 belde belediyesini ziyaret etmek üzere Çankırı’ya geldi. Belediyelerin sıkıntılarını bildiklerini söyleyen Tekin, “Bu sorunları parlamentoya taşıyacağız. İktidar inisiyatifi ile belediyecilik yürümez. Bundan dolayı yerel yönetim yasası değiştirilmelidir” dedi.

Sadece muhtar seçimlerinde
Gürsel Tekin, şunları kaydetti:
“Milletvekilleri seçimden önce uğrayıp seçimden sonra uğramıyor. Bunun nedeni, vekillerin tayinle görevlendirilmesi. AK Parti milletvekillerinin yüzde 95’i tayinle görevlendirilmiş milletvekilleridir. Türkiye’de millet iradesi, sadece muhtarlık seçimlerinde oluyor. Bu lider iradesi sisteminin değişmesi lazım. Tayin ile gelen vekiller, il sorunları ile ilgilenmiyorlar bile. Seçim sonunda soruyoruz, kimse vekilinden memnun değil. Çünkü kimi seçtiğini bilmiyorlar. Bir çift çorap alırken bile 30 yerine bakıyoruz ama vekil seçerken bu seçiciliğimizi kullanmıyoruz. Bu sistemi değiştireceğiz.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri