Çok önemli virüs uyarısı !

TÜBİTAK, internette hızla yayılan yeni bir bilgisayar solucanı için "ACİL" koduyla uyarı yaptı.

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde faaliyet gösteren TR-BOME'den yapılan bilgilendirme şöyle:

Microsoft, 23 Ekim 2008 tarihinde Windows 2000, Windows XP ve Windows 2003 işletim sistemlerini etkileyen, çok acil olduğunu bildirdiği MS08-67 kodlu güncellemeyi yayınladı.

Halen Dünya'da 15 milyon bilgisayara bulaştığı tahmin edilen “Conficker” isimli solucan, bu güncellemenin uygulanmamış olduğu sistemlerde etkin oluyor.

Solucanın son sürümü, zayıf şifrelere sahip kullanıcı hesaplarını, ağ üzerindeki paylaşımları ve solucanın bulaştığı bilgisayarlara takılan harici taşınabilir bellekleri kullanarak yayılıyor.

Bu solucan sisteme bulaştıktan sonra, bilgisayarın işletim sistemi ve anti virüs güncellemelerini almalarını önleyerek sistem üzerinde diğer virüs ve zararlı yazılımların da bulaşmasını sağlayacak "açık kapı" oluşmasını sağlıyor. Solucandan etkilenen sistem üzerinde daha sonra bulaşan zararlı kodun yeteneklerine göre, bankacılık hesap bilgileri gibi kişisel bilgilerin çalınmasından başka bilgisayarlara saldırıda kullanılmaya kadar birçok faaliyet gerçekleşebilmektedir.

Solucanın henüz bulaşmadığı sistemlerde işletim sistemi ve anti virüs güncellemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirten TR-BOME uzmanları açıklık, açıklığın kapatılması ve solucanın bulaşmış olduğu sistemlerin temizlenmesiyle ilgili detaylı bilginin Türkiye'nin bilgi güvenliği kapısı olan www.bilgiguvenligi.gov.tr adresinden alınabileceğini kaydetti.


www.haber3.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri