Çocuklarınızın her şeyi yemesini nasıl sağlarsınız?

Çocuklarınızın her şeyi yemesini nasıl sağlarsınız?

Çocukların çoğu yemek seçer. Anneler ve babalar ise çocuklarının sağlığı ve dengeli beslenmesi için her yemeği yemesi gerektiğini bilir ve bu durumda yemek saatlerinde sofrada bir savaş yaşanabilir. Peki bu durumu nasıl atlatabilirsiniz?


Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte çocukların her önüne geleni yemesi için yapmanız gerekenler:

1. Hafta içi ve hafta sonu düzenli yemek saatleri oluşturun. Bazen misafir geldiğinde ya da dışarıda işiniz olduğunda bu yemek saatlerinde gecikmeler olabilir. Fakat, bunu sık sık tekrarlamayın. Çocuğunuza ihtiyacı olan besinleri anlatın ve öğretin.

2. Gün boyunca iki atıştırmalık ve 1 tatlı zamanı düzenleyin. Çocuğunuzun ne zaman ne yediği önemlidir. Aralarda tekrar atıştırmak isterse küçük şeyler verin. Yemekten önce iştahının kapanmaması için yoğurdun içine meyve ya da tahıl katabilirsiniz, peynir ile kraker verebilirsiniz.

3. Çocuklarınızın maden sodası içmesine izin verin. Ancak yemekten önce midelerini sodayla doldurmalarını engelleyin. Maden sodası bir bardak dolusu bol şekerli mısır şurubundan iyidir. Gazlı içeceklerin hepsinde mısır şurubu var.

4. Zamanlamanın ve iştahın farkında olun. Ana yemek için beklerken çocuklarınızın sadece bir dilim tereyağlı ekmek yemesine izin verin. Varsa tam tahıllı ekmek verin. Bunun gibi küçük ayarlamalar, gelişmekte olan çocuğunuzun sağlığına olumlu yansıyacaktır

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri