"Çocuklarınızı yarış atı gibi görmeyin"

Konya'daki Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Hasan Yılmaz, çocuklarının iyi bir gelecek sahibi olmasını isteyen ailelerden onları sevgiye boğmayıp, sorumluluk duygusu aşılamalarını istedi.

Özel Dershaneler Birliği'nin 25'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Sınavlara Hazırlanan Çocuklarımıza Verebileceğimiz Psikolojik Destek' konulu konferans düzenledi. Eğitim Araçları Salonu'ndaki konferansa konuşmacı olarak Doç.Dr. Hasan Yılmaz katıldı. Öğrencilerin sınavlara hazırlanırken ailesi tarafından kontrol altında tutulması gerektiğinin önemine değinen Doç.Dr. Yılmaz, velilerden çocuklarına baskı yapmamaları istedi. “Şefkatiniz ve sevginiz onları sıkıştırmasın” diyen Doç.Dr. Yılmaz, şöyle devam etti: “Sorumluluk duygusunu çocuklarınıza aşılayın. Sevginin de, stresin de fazlasının insanı olumsuz yönde etkiler. Çocuklarınıza vereceğiniz ilginin fazlası, öğrencinizi ve çocuğunuzu sıkacaktır. Onun performansını düşürür. Sevgiyi kendisinin anlamasına izin verin. Sevginizi onlara ifade edin. İfade edilmeyen sevginin karşı tarafa bir faydası yoktur. İçinden sevmek diye bir şey yoktur.”

Doç.Dr. Yılmaz, çocukların aileleri tarafından sınavlara yarışçı gibi hazırlandığını vurgulayarak, “Çocuklarınızı yarış atı gibi görmeyin. Onlar zaten o sınavın hayatını çok yönlü değiştireceğini biliyor. Bu bilincin içerisinde bir de veli baskı yaparsa, öğrenci genç yaşta psikolojik bunalıma girer. Genç yaşta psikolojik bunalımlar geçiren bir öğrenci gelecekte topluma yararlı birey olmaktan uzak kalır. Kimse bunu istemez. Bunun için çocuklarınıza dengeli bir sevgi aşılayın” dedi. Doç. Dr. Yılmaz konuşmasının ardından velilerin sorularını da yanıtladı.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri