Çocuklar gelin olmasın

Bu projeyle çocuklar okuyacak, gelin olmaktan kurtulacak. Hayallerini gerçekleştirecek. Çocuk gelin kalmayacak!

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programının 17 Mart Perşembe günkü konuğu Selen Doğan, toplumda kadın sorunları kadar, kadın örgütleri ve yaptıkları çalışmaları da görünür kılmayı amaçlayan Uçan Süpürge'nin öyküsünü ve "Çocuk Gelinler" projesini anlattı.  

Uçan Süpürge tarafından uygulanan Çocuk Gelinler Projesi, Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında destekleniyor. Proje kapsamında, kadınlara, çocuklara, kamu, sivil toplum kuruluşlarına (STK) ve toplumun her kesimine 'çocuk gelinler olmasın' mesajının verilip, 54 bin imza toplanarak TBM'ye sunulması hedefleniyor.

Çocuk Gelinler Projesi kapsamında film gösterimleri ve toplumsal cinsiyet ve erken evlilik konularında katılımcılarla söyleşiler düzenleniyor. Ziyaret edilen illerde yerel yöneticiler ve STK'larla da görüşmeler yapılıyor. İl ziyaretleri ve söyleşiler sırasında yasal önlemlerin alınması ve karar vericilerin çözüm için harekete geçmesi amacıyla imza toplanmaya devam ediliyor. Proje kapsamında ayrıca 10 ilde "erken evlilik haritası"nı ortaya koyacak bir araştırma çalışması yürütülüyor.

Proje bugüne kadar ziyaret edilen 54 ilde yaklaşık 15 bin kişiye ulaştı. Yüzlerce kamu yöneticisi, yerel yönetici, sivil toplum kuruluşu ve yerel medya temsilcisiyle görüşüldü.  Burhan Şeşen'in bu proje için hazırladığı ve kızının seslendirdiği beste, projenin görünür kılınmasına ve her yaşta insanlar tarafından anlaşılmasına, duyarlılık kazandırılmasını sağladı. Projenin mayıs ayında tamamlanacak belgeseli ise daha şimdiden fragmanıyla büyük ilgi topluyor.

SABANCI VAKFI "TÜRKİYE'NİN FARK YARATANLARI"NI ARIYOR

Sabancı Vakfı, Ekim 2009'da hayata geçirdiği Fark Yaratanlar televizyon programı için Türkiye'nin yeni fark yaratan hikayelerini arıyor. Yaptıklarıyla toplumda fark yaratan kişilerin paylaşıldığı ve eski soruna yeni çözüm getiren, yaratıcı ve yaygınlaştırılabilir çalışmaların altının çizildiği Fark Yaratanlar programı, yeni bölümleriyle de iyi örneklerin çoğalmasını teşvik edecek.

"Fark Yaratanlar" programına konu olacak isimler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen başvurular arasından seçiliyor. Seçilen Fark Yaratanlar, her Perşembe günü saat 20:50'de CNN Türk ekranlarından izleyicilerle buluşuyor.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri