ÇOCUKLAR BİLGİSAYARLARINA KAVUŞTU

ÇOCUKLAR BİLGİSAYARLARINA KAVUŞTU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ü ziyaret eden bir grup ilköğretim okulu öğrencilerine sözü verilen bilgisayarlar 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü Ankara Valisi Alâaddin Yüksel tarafından teslim edildi. Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ile bazı ilçe millî eğitim müdürlerinin de bulunduğu törende, Vali Yüksel, sözü verilen bilgisayarlarla birlikte, öğrencilere sözlük de hediye etti.

Vali Yüksel "Her şey siz çocuklar için, her şey size helal olsun."

 Valilikte gerçekleşen törende öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yüksel, onlara geldikleri için teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında,  teknolojinin tüm dünyada egemen olduğunu, ülkelerin bilgi ve teknolojiyi kullanarak öne çıkmaya çalıştıklarını belirterek "Biz de bu süreçte çok çalışarak, geleceğimiz olan çocuklar üzerine yoğunlaşıyoruz. Her şey siz çocuklar için, her şey size helal olsun. Çünkü sizlere yapacağımız her türlü katkıyı, sizin alın teriniz olarak bu ülkenin topraklarına aynen iade edeceğinize inanıyorum." dedi.

 İstiklal Savaşının kazanıldığını, artık istikbal savaşının yapıldığını, dünya ile yarışta Türkiye’nin de var olduğunu vurgulayan Vali Yüksel "Esas olan bu dünya yarışında sizi dik ve diri tutabilmektir." dedi.

 Ankara’daki 1200 okulda 30 bine yakın bilgisayar bulunduğunu ama bunun yeterli olmadığını, her okulda, her öğrenciye bilgisayarı hedeflediklerini, okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının dünya standartlarına getirileceğini, ikili eğitimin en kısa sürede kaldırılacağını, öğrencilerin okullarında her türlü sosyal etkinliklere sahip olacağını belirten Yüksel "Çocuklarımızın teknolojiye erişim kabiliyetlerini her zaman en üst noktada tutacak ve dünyanın medeniyet yolları olan internetin çağdaş yollarında bütün bilgiye ulaşacağız. Akşam bilgi yüklü olarak evinize gidecek, günü tamamlayacaksınız." dedi.  

Çocuk Dostu Şehir Ankara

 Ankara’daki eğitim kalitesinin daha da arttırılacağını, çocukların emrine ve hizmetine sunulacağını vurgulayan Vali Yüksel, "Ankaralı çocuklar son derece önemli,  çünkü Ankara dünyada ilk ve tek çocuk bayramının kabul edildiği şehirdir." dedi. Yüksel, Ankara’nın "Çocuk Dostu Şehir" olması için UNİCEF’e başvurulduğunu belirterek, "Ben inanıyorum ki bir gün bütün dünya çocukları Ankara’ya gelecek ve sizin güzelliğinizi, Türk çocuğunun yüreğini gördüklerinde barış duygularıyla donanacaklar." dedi. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel törende Ankara’da bir çocuk anayasası hazırlanacağı haberini verdi. Bu anayasada; Ankara’daki bütün çocukların eşit olacağını, Ankara’da verilecek tüm kararlarda çocukların yararlarının ön planda tutulacağını, çocukların zihinsel ve bedensel sağlığı için daha çok çalışılacağı ve Ankara’da çocukların bütün fikirlerine saygı duyulacağı bilgisini veren Ankara Valisi Alâaddin Yüksel daha sonra çocuklara hediyelerini vererek valilik binasını gezdirdi.

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/h1.aspx

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri