Coca Cola'dan 'zararlı' iddialarına cevap

Coca Cola Türkiye Genel Müdürü, Coca Cola'nın sağlığa zararlı olduğu yolundaki söylemlerin doğru olmadığını, Coca Cola'nın selülit yaptığı iddiasının da ''hurafe'' olduğunu iddia etti.


Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (MBA) kulüplerince düzenlenen ''MBA Forum 2009'' Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde başladı. Toplantıda konuşan Coca Cola Türkiye Genel Müdürü Molinas, bir katılımcının, ''Coca Cola'nın sağlığa zararı olmadığına yönelik bir pazarlama stratejisi bulunmadığını'' hatırlatarak, bunun nedenini sorması üzerine, şunları söyledi:

''Coca Cola'nın sağlığa zararlı olduğu yönünde bir söylem var. Obezite, hayatımızın çok da içinde olan bir şey ama bu doğru değil. Neden doğru değil? Bunu şu anlamda görmek lazım. Siz portakal suyunu da damacanalarla içerseniz sağlığa zararlı olur. O yüzden dengenin altını çizdik. Biz ortaya çıkıp da 'Biz sağlığa zararlı değiliz' tartışmasını başlatmayı hiç bir zaman arzu etmedik. Çünkü bu bizim konumuz değil. Coca Cola obeziteyi doğuracak kadar satılıyor olsaydı, özellikle Türkiye'de, çok daha farklı bir noktada olurduk.

Biz şu anda Türkiye'nin aktif yaşam haritasını çıkartıyoruz. Bu Temmuz ayında nihai hale gelecek, o zaman kamuoyu ile paylaşacağız ama ön bilgiler şunu gösteriyor ki, aktif yaşama baktığınız zaman, çocukların, gençlerin, öğrencilerin durumu bir felaket. Böyle bir yaşam tarzı içinde, bırakın her gün Coca Cola içse keşke insanlar... Onun dışındaki şeylere bakmak lazım. O yüzden hem dengeli beslenilecek, hem de aktif bir hayat tarzına sahip olunacak. Böyle selülit yapıyor, vesaire gibi şeyler hep hurafedir. Bunun altını çiziyorum: Bunun hiç bir şekilde bilimsel dayanağı yoktur. Biraz daha bu konuda transparan olacağız. Özellikle bilim tarafından bunun değerlendirilmesini istedik. Biz hiç bir zaman kimseye dikte etmedik aslında Coca Cola'yı için diye. Ne istiyorsa içer insanlar.''

-COCA COLA TÜRKİYE OFİSİ-

Molinas, Coca Cola Türkiye ofisinin, geçen yılın Haziran ayından itibaren Asya ve Afrika'da 90 ülkedeki operasyonları yönetir hale geldiğini, bu ülkelerde 3,1 milyar insan yaşadığını bildirdi. Coca Cola Türkiye'nin sorumluluk alanındaki ülkelerde, Coca Cola'nın toplam satışının yüzde 15'inin gerçekleştiğini anlatan Molinas, ancak bu bölgenin satış bakımından en hızlı büyüyen bölge olduğuna dikkati çekti. Bu ülkelerde Coca Cola'nın yanı sıra yerel markalarla toplam 125 markası bulunduğunu ifade eden Molinas, şunları kaydetti:

''Coca Cola Türkiye'ye 1964 yılında girdi. O yıldan beri Coca Cola'nın satışları Türkiye'de yediye katlandı. Coca Cola Türkiye, dünyada en çok Coca Cola tüketilen 22'inci ülkeden 12'inci sıraya yükseldi. Coca Cola Türkiye'de ciddi bir kültür oluşturuyor. Coca Cola Ramazan ayında ve dini bayramlarda insanların kalbine dokunmaya başladı. Şimdi yeni bir kampanya başlatıyoruz. 'Mutluluğa kapak aç' sloganıyla başlattığımız kampanya ile bu ekonomik kriz ortamında insanlara mutluluk mesajı vermek lazım. Hedefimiz her yaşa, her yaşam tarzına, her sosyoekonomik gruba yönelik içecek hedefi yaratmaktır.''

Galya Frayman Molinas, Coca Cola'nın çevreye duyarlı olduğuna da değinerek, enerjide tasarruf sağlamanın yanında atık su ve katı atıkların geri kazanımı konusunda önemli mesafe kaydettiklerini bildirdi. Molinas, Coca Cola'nın tükettiği suyun yüzde 100'ünü, katı atığın da yüzde 90'ını geri kazandığını ifade etti.

Coca Cola'nın 2015 yılına ilişkin hedefler için araştırma yaptığına da dikkati çeken Molinas, 2015 yılına kadar dünyada kentlerde yaşayan nüfusun her yıl 65 milyon artacağını belirtti. Molinas, 2015 yılına kadar dünyada 700 milyon kişinin de ekonomik gelir bakımından orta sınıfa ekleneceğini, Türkiye'de ise 2015'te 60 grubu nüfusla 14 yaşındaki nüfusun eşitleneceğini anlattı.

Molinas, Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini, kriz ortamının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini belirterek, ''Ancak iyimserliği elden bırakmamak lazım. Türkiye'de her zaman iyi fırsatlar var'' diye konuştu.


AA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YAŞAM Haberleri