Clean Up the World Dunyayi Temizleyelim

Satıkadın İlköğretim Okulu öğrencileri Çubuk 1 piknik alanında çevre etkinliği gerçekleştirdiler

Satıkadın İlköğretim Okulu öğrencileri Çubuk 1 piknik alanında çevre etkinliği gerçekleştirdiler


Satıkadın İlköğretim Okulunda okuyan elli öğrenci, 19 Eylül Pazar günü Türkiye Tabiatını Koruma Derneği üyeleri ve Avustralya Büyükelçiliği calışanları ile beraber Çubuk 1 piknik alanını temizlediler.

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle böylesine önemli küresel bir girişimde yer aldıkları için öğrencilere teşekkür etti. Büyükelçi Doyle çalışmalarının, 17-19 Eylül tarihlerinde dünyanın her yerinde düzenlenen kampanyanın bir parçasını olduğunu belirterek 119 ülkeden yaklaşık 30 milyon gönüllünün benzer faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Kampanyanın sponsorlarından olan Ericsson şirketinden Erhun Baş, Ericsson'un çevre ile ilgili bu kampanyada yer almasından gurur duyduğunu ve bu tip projeleri ileriki yıllarda da desteklemek istediklerini belirtti.

Altındağ Kaymakamı, Mr Hamza Duygun, öğrencilere hitaben bu tip kampanyaların çevre problemleri ile mücadelede oldukça önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Duygun, “Okulların katılımı özellikle önemli. Eğitim ve öğrencilerin bu tip projelere iştiraki çevre konularında davranışların değiştirilmesinde önemli bir fırsat yaratmaktadır. “ dedi.

Temizlik kampanyasından sonra öğrenciler Carrefour firması tarafından sağlanan içeceklerle serinlediler.

Avustralya'nın bir girişimi olan Dünya'yı Temizleyelim kampanyası dünyadaki en geniş halk katılımına sahip çevre etkinliklerinden biridir ve bu kampanya çerçevesinde her yıl milyonlarca gönüllü, dikkatsizce çevreye atılan çöpleri temizlemektedir. Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), Dünyayı Temzleyelim 2010 kampanyasının ortaklarından biridir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri