Çinli milyardere 14 yıl hapis

Bir dönem Çin'in en zengini olan ve ülkedeki en büyük elektrikli ev aletleri zincirinin sahibi olan Huang Guangyu, rüşvet, içerden öğrenenlerin ticareti ve yasadışı iş anlaşmaları nedeniyle 14 yıl hapis cezası aldı.



Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'da tarafından yayımlanan bir habere göre, Huang aldığı mahkumiyetinin yanı sıra 88 milyon dolarlık para cezası ile 200 milyon yuan değerindeki gayrimenkul varlığına el konması cezasına da çarptırıldı.



Haberde, davada suçlanan ve aralarında Huang'ın karısının da bulunduğu diğer kişilerin hapis cezası alıp almadığıyla ilgili bilgiye ise yer verilmedi.



GOME Electrical Appliances Holdings perakende zinciriyle Çin'in en zenginleri arasında yer alan Huang, 2008 yılında borsada yapılan bir spekülasyon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.



Soruşturma daha sonra genişletilmiş ve aralarında finansal suçlara karşı savaşmakla görevli resmi yetkililer ve emniyet mensuplarının da bulunduğu kişiler göz altına alınmıştı.



Kırk yaşında olan Huang 2008 yılında sahip olduğu 6.5 milyar dolarlık servetiyle Çin'de yakından takip edilen Hurun Zengiler Listesi'inde o sene ilk sırada yer almıştı.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/14760848.asp?gid=373

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri