Çinli FAW Türkiye’ye 13 bin liraya geldi

Çinli FAW Türkiye'ye 13 bin liraya geldi Avrupa kapısı yaptı

Otomotivde hızla büyüyen ve bugün dünyada en çok otomobil satılan ülke ünvanını alan Çin, kendi markaları ile Avrupa'ya Türkiye'den açılmaya devam ediyor.

Chery, Geely ve DFM'den sonra Türkiye'ye Komsan Otomotiv'in distribütörlüğünde giren FAW, ilk olarak hafif ticari modellerini 13 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Komsan Otomotiv CEO'su Süheyl Baybalı, Çinli FAW markasının Avrupa kapısını açabilecek batıdaki tek distribütör olarak faaliyetlerine başladıklarını belirterek, “FAW, binek otomobil modellerinde AB'de kullanılabilecek tip onaylarını aldıktan sonra Avrupa'ya Türkiye üzerinden açılacak” dedi.

Türkiye üs olacak



Baybalı, FAW hafif ticari araçlarının Türkiye'de satışa sunulmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, FAW'ın hedefinin batıya dönük olduğunu ve bu noktada Türkiye'nin önemli bir üs olacağını belirtti. Kendi segmentinde yüzde 50 pazar payı beklediklerini belirten Baybalı, “2011 yılında MPV platformu üzerinde dizayn edilmiş SUV ve CDV modellerle de Türkiye pazarında olacağız” dedi. FAW Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Mr. Qingxi Zhao ise “Türkiye'deki müşterilerimize Komsan Otomotiv işbirliğiyle iyi kalite ve iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlk aşamada 4 model

Çinli FAW'ın Türkiye distribütörlüğü için 2008 yılında girişimlere başladıklarını ve bu dönemde yetki belgesi imzaladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “İlk aşamada 4 model olarak Türkiye pazarında yer alacağız. Satışa sunduğumuz hafif ticari araçlar kendi segmentindeki mevcut pazarı geliştirmeye çok açık. Mini ticari diye tabir ettiğimiz bu araçlarla ilgili bugün bilinen satışların çok daha üzerinde bir satış performansı yakalayabileceğimizi öngörüyoruz. Bu yıl 750 adet, gelecek yıl ise 1500 adet satış hedefimiz var.”

12 bin 990 TL'den başlıyor

Baybalı, Türkiye'de tek kabin Pick-Up, Çift Kabin Pick-Up, Panel Van ve City Van'dan oluşan 4 model ile pazarda yer alacak olan Komsan Otomotiv'in, bu araçları 12 bin 990 lira ile 15 bin 800 lira arasında değişecek fiyatlarla satışa sunulduğunu ifade etti.Komsan Otomotiv'in FAW ile 10 yıllık bir distribütörlük anlaşması olduğunu ifade eden Baybalı, FAW'ın bu anlaşmayla birlikte distribütör olarak anlaştığı en batıdaki ülkenin Türkiye olduğunu anlattı.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri