Çin'den dünya ekonomisi için 4 öneri

Çin Uluslararası Ekonomik Temaslar Merkezi Başkanı ve eski başbakan yardımcısı Zıng Peyyan, dünya ekonomisi için 4 öneride bulundu. İşte Peyyan'ın önerileri...

Çin Uluslararası Ekonomik Temaslar Merkezi Başkanı ve eski başbakan yardımcısı Zıng Peyyan, Küresel Düşünce Kuruluşları Zirvesi'nde dünya ekonomisinin gelişmesiyle ilgili dört öneride bulundu.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, küresel ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde ortaya konan bu dört öneri, ''uluslararası finans sistemindeki reformların istikrarlı şekilde ilerletilmesi, dünyadaki ekonomik yapının düzeltilmesi çalışmalarının yoğunlaştırılması, ekonominin küreselleşmesinde ısrarcı olunulması ve ekonominin çevre dostu yeşil teknolojilere dayalı olarak toparlanmasının hızlandırılması'' şeklinde sıralanıyor.

Zıng, dünyada giderek artan sorunları çözmek için küresel düşünce kuruluşları arasında esnek ve etkili bir işbirliği mekanizmasının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Başkan, Çin'deki düşünce kuruluşlarının, dünyanın diğer ülkelerindeki düşünce kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya, temasları ve akademik alışverişi sürekli olarak genişletmeye ve dünyanın uyumlu şekilde gelişmesine düşünce ve danışmanlık hizmeti sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri