Çiftlik ve Dulkadiroğlu Kaymakamları Ne Yapmak İstiyor

ÇİFTLİK VE DULKADİROĞLU KAYMAKAMLARI NE YAPMAK İSTİYOR

Görev süresi uzatılan müdürler ile ilgili torpil, adam kayırmacılık ve hak gasplarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez de haksızlıkların adresi Niğde’nin Çiftlik ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğluları İlçesidir. 

Söz konusu ilçelerin bünyesindeOkul ve Kurum Müdürlüğünde dört yıllık görev süresini dolduranlar, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin ekinde yer alan “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” üzerinden değerlendirilmiştir.

Ancak değerlendirmeler hukuk ve hakkaniyetle bağdaşmayan bir anlayışla yapılmış; tecrübeli, liyakat sahibi, çalışkan okul müdürlerinin görevinin son bulmasına neden olmuştur. Bu nedenle değerlendirme yapanlar hakkında yaptığımız başvuru sonucu yapılan incelemede bu kişiler hakkında “soruşturma izni verilmesi” gerektiği, yönünde raporlar tanzim edilmiştir.

Ancak Çiftlik kaymakamı Mustafa DİNÇ ile Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ tarafından hakkında ön inceleme yapılan değerlendiricilere isnat edilen fiiller Maarif Müfettişlerince sübuta erdirilmiş olmasına karşın Kaymakam tarafından soruşturma izni verilmesi yönünde yeteri kadar delil olmadığı gerekçesi ile “Soruşturma İzni Verilmemesi” yönünde karar verilmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak bu adam kayırmanın peşini bırakmayacağız, ilgililer hakkında yapılması gereken tüm hukuki girişimlerde bulunulacak, sendikamız daha önce olduğu gibi bu tip hukuksuzlukların takipçisi olacaktır.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesi için tıklayınız 

Çitlik Kaymakamı Mustafa DİNÇ hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesi için tıklayınız 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri