Çiçek: Eksik belgelerle dava açma dönemi sona ermiştir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın önceki gün açıkladığı Deniz Feneri dava dosyasında bazı eksikliklerin olduğunu söyledi.

'Eksik belgelerle dava açayım, geri kalan kısmı mahkeme toplasın' mantığının sona erdiğini belirten Çiçek, "Bu tutum dava açılması sürecini uzatır.



Hatta mahkemenin iddianameyi kabul etmemesine yol açabilir." dedi.

Çiçek, Medeniyetler İttifakı Uluslararası İnsan Hakları Konferansı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine başsavcılığın Deniz Feneri dava dosyasına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Dosyada bazı eksikliklerin olduğuna işaret eden Çiçek, 2005'te CMUK'ta yapılan düzenlemeyi hatırlattı. Artık, eksik belgelerle dava açma döneminin sona erdiğini belirten Çiçek, şöyle devam etti: "Eğer eksik belgelerle dava açmaya yetecek kadar bilgi, belge olmadan dava açılırsa mahkeme bu iddianameyi kabul etmeyebilir. O zaman tekrar başa dönmüş olacağız. Süreç uzayacaktır. Anladığım kadarıyla bu dosyada da ilgili açıklamadan yola çıkarak söylüyorum, bazı eksiklikler var. Tamamlandıktan sonra açmayı gerektirirse dava açılacaktır. Ben davanın içeriğini bilmediğim için bir şey diyemem."

Bu arada CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dava dosyasına ilişkin açıklamalarından ötürü tepki gösterdi. Kart, "Sayın Başsavcı hükümet sözcüsü müsünüz? Bu ne kadar münasebetsiz bir konuşma. Durumdan vazife çıkaran bir cumhuriyet başsavcısından söz ediyorum." ifadelerini kullandı.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri