CHP’liler Gül için ayağa kalkmadı

TSK komuta kademesi 14.53'te salona girerek locadaki yerini aldı. Askerler, Gül'ün salona girişi sırasında ayağa kalkarken, konuşması sonrası salondan ayrılırken oturmayı tercih etti

- Genel Kurul'da ilk olarak MHP lideri Devlet Bahçeli yerini alırken, konuşmaları CHP lideri Deniz Baykal ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de izledi.
- Açılışla birlikte ilk birleşimini yöneten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, her milletvekili için sıralara birer buket çiçek bıraktırdı.
- Genel Kurul salonunda 25 kabine üyesi için sandalye yer aldığı için, konuşmalar başladıktan sonra salona gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu milletvekillerine ayrılan sıralarda oturdu. Çubukçu, daha sonra kabine sıralarına geçti.
- Danıştay dışındaki yargı organı başkanları ile Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da açılış törenine geldi.

CHP'den protesto
- Gül'ün Şeref Kapısı'ndan salona girişi sırasında CHP'liler ayağa kalkmazken; Ak Parti, MHP ve DTP'liler Gül'ü ayakta karşıladı.
- Şahin'in konuşması 12, Gül'ün konuşması 45 dakika sürdü.
- Erdoğan'ın zaman zaman Gül'ün konuşma metni kitapçığındaki bazı satırların altını çizmesi dikkati çekti.
- Gül'ün konuşması 3 kez ve sadece Ak Partililerce alkışlandı.
- Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Gül konuşurken 3 kez laf attı. Genç'in, “Üniversiteleri medreseleştirdiniz”, “Geç bunları, biraz da Çukurambar zirvesini anlat” dediği işitildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri