CHP'li Dibek'ten Çubukçu'ya YGS sorusu

CHP Milletvekili Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya, YGS Sınavı'ndan bir gün önce internette on binlerce mod-medyan araması yapılıp yapılmadığını sordu.

Dibek, bazı dershanelerin sınav sabahı saat 6 civarında öğrencileri topladığı iddialarının doğru olup olmadığını da sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. YGS’de şifreli kopya çekildiği iddialarının kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmakta olduğuna dikkat çeken Dibek, şöyle dedi:

“Uzmanlara göre mod-medyan yöntemi ile sınav sorularının tamamına yakını cevaplandırılmaktadır. Google arama motorunda da YGS Sınavı’ndan bir gün önce (26 Mart) mod-medyan aramaları çok hızlı bir şekilde yükselmiş, on binlerce arama yapılmıştır. 26 Mart’tan önce ve sınav şifre iddialarının gündeme gelmesine kadar ki dönemde aynı arama motorunda mod medyan aramaları yok denecek kadar azdır.”

"SINAV GÜNÜ SABAH 6 CİVARINDA ÖĞRENCİLERİN DERSHANEYE ÇAĞRILDIĞI İDDİASI DOĞRU MU?"

“İstanbul’da, cemaate yakınlığı ile tanınan yandaş dershanelerinin sınav günün sabahında saat 6 civarında öğrencilerini dershaneye çağırdığı iddia edilmektedir” diyen Dibek, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Soruşturma kapsamında, sınavdan bir gün önce internette on binlerce mod-medyan araması yapılması kontrol edilmiş midir?

MEB’e bağlı özel yandaş dershaneleri ile ilgili iddialar soruşturma kapsamında araştırılmakta mıdır?

Dershanenin sınav sabahı saat 6 civarında öğrencileri topladığı iddiaları doğru mudur? Bu kapsamda dershanenin kamera kayıtlarına bakılmış mıdır?

Dershane neden öğrencileri sınav sabahı çok erken saatte dershaneye çağırmıştır?

Önceki sınavlarda da dershane, öğrencileri sınav sabahı erken saatlerde dershanede toplamış mıdır?”

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri