CHP ve MHP: İmzamızın arkasındayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen şike yasasında, imzalarının arkasında olduklarını bildirdi

Kılıçdaroğlu’na, TBMM’deki makamından ayrılırken, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’nın Cumhurbaşkanı Gül tarafından iade edilmesi soruldu. Bir iradelerinin bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Daha önce bu irade yansıdı. İradenin gereği yapılacak. İmzamızın arkasındayız” dedi.

Tarhan’dan basın toplantısı
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da  “Şike Yasası” konusunda, dün TBMM’debirlikte basın toplantısı düzenledi. Tarhan özetle şunları söyledi: “Bu yasa metnini bir hukukçu olarak değerlendirdim, altındaki imzanın arkasındayım. Cumhurbaşkanı’nın veto etme gerekçelerinde geçen ölçülülük prensibinin burada aslında çok açık ve net olarak ortaya konulduğunu görüyorum. Çünkü 18 yıla kadar varan özgürlüğü bağlayıcı ceza ile karşı karşıya kalınabiliyor.”

 


‘Zamanlaması manidar’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün MHP grup toplantısında şike operasyonu ve cezalarda indirimi öngören yasa teklifi ile ilgili veto kararını değerlendirdi. Parti olarak köklü kulüplerin ve onlara gönül verenlerin incitilmesini ve hırpalanmasını kabul etmediklerini, kulüpleri zan ve töhmet altında bırakarak itibarlarının, saygınlıklarının ve güvenilirliklerinin zedelenmesini insaflı ve doğru bulmadıklarını belirten Bahçeli, bu yaklaşımlarının şike ve teşvik primi batağına saplananları kapsamadığını söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti:
“Ne acı bir durumdur ki yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan ve Türkiye’de milyonlarca insanın sevgisini ve ilgisini kazanmış spor kulüplerimizin başkan ya da oyuncuları, hukuken netice ortaya çıkmadan dört duvar arasında tutulmaktadır. Bu garabetin adalet olmadığına, vicdanları kanattığına inanıyoruz.
Dört partinin ittifakıyla çıkarılan söz konusu kanun değişikliği, tekrar Meclis gündemine aynı haliyle gelirse, biz sözümüzün ve kararlılığımızın sonuna kadar arkasındayız.”

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri