CHP ve MHP Gül’e katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, “Bu Meclis, yeni bir Anayasa yapma fırsatını kaçırdı” açıklaması anamuhalefet partisi CHP ve MHP'de memnuniyetle karşılandı.


Bu iktidarla olmaz

* CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen: Anayasa değişikliği tartışmalarının başından beri bu Meclis'le, Türkiye'nin bugünkü koşullarıyla köklü bir Anayasa değişikliğinin mümkün olmadığını dile getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözleri de bu teşhisimizi doğruluyor. Anayasa'da özlü, kapsamlı bir değişiklik yapılabilir ve Türkiye'ye, milletimize layık en çağdaş düşünceleri, özlemleri yansıtan bir Anayasa yapılabilir ama bu hükümetle, bu iktidarla değil. Kendisi gericiliği temsil eden bir iktidarla çağdaş bir Anayasa yapılamaz.

* CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek: AKP de son değişiklik paketinde yargı bağımsızlığını ortadan kaldıracak düzenlemeler öngörmüştü. Ancak, görülüyor ki AKP referandum sonuçlarından çekinir duruma geldi. Referandum süresini kısaltmış olmalarına karşın, olası bir referandumun AKP'nin gidişinin ilk göstergesi olacağı gerçeğini gördüler. O nedenle Anayasa değişikliğinden vazgeçtiler. Sayın Cumhurbaşkanı da bu gerçeği görmüş görülüyor.

Erken seçime gidilmeli

* MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Sayın Başbakan herkesle kavga ediyor. Sağlıklı bir ruh hali içinde değil. Kendisi suhulet teklif ederken, öfke kusmakta, hakaret etmektedir. Gülünç duruma düşmektedir. Sayın Başbakan da ülkeyi yönetemediğini görüyor. Başbakan'ın önderliğinde, bir toplumsal mutabakat görülmemektedir. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı da gördüğü için 'Fırsat kaçırıldı' demektedir. Meclis'te birlikte karar verilerek erken seçime gidilirse, sandıkta oluşacak yeni millet iradesi de yeni çözüm yollarını açacaktır.

* MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: MHP'nin bu konudaki düşüncelerini Sayın Bahçeli daha önce Meclis'te açıkladı. Partiler arasında bir Uzlaşma Komisyonu oluşturup, uzlaşılan Anayasa değişikliği konularının seçimden sonra Meclis gündemine getirilmesi doğru olur. Türkiye artık bir erken seçime doğru hızla yol alıyor. Bu konularda adımların, yenilenmiş bir millet iradesiyle atılmasının çok daha isabetli olacağını düşünüyoruz. Zaten seçimden önce istense de, Sayın Başbakan'ın bu hırçınlığı, herkese hakaret eden yaklaşımı ortada iken, bir uzlaşma ile Anayasa değişikliği yapılamaz. Sayın Gül de bunu söylüyor.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri