CHP ilk kez ayağa kalktı

CHP ilk kez ayağa kalktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis Genel Kurulu'na girişinde bir ilk yaşandı. Gül'ün bu göreve seçildiği 28 Ağustos 2007'den bu yana Genel Kurul'a katılımlarında ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri dün ilk kez Gül'ün geliş ve gidişinde ayağa kalktı. Buna karşın CHP grubunun arka sıralarında bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal ile 15 milletvekilli oturmaya devam etti.
29 sayfalık metinden yaptığı konuşmasını 45 dakikada bitiren Cumhurbaşkanı Gül, konuşması süresince toplam üç kez alkışlandı. İlk alkış seçim barajının yüksekliğini ima ettiği bölümde BDP'lilerden geldi. AK Parti milletvekilleri ise hükümetin icraatlarının övüldüğü iki yerde alkışladılar.
Başbakan Tayyip Erdoğan'la peş peşe Meclis'ten ayrılan Gül, ayaküstü bir süre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüştü. Sohbet derinleşince Gül, Yıldız'ı makam aracına aldı.
TBMM'nin açılış oturumunu önceki yıllarda boykot eden Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları bu yılki açılış törenlerine tam kadro katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yüksek yargı başkanları oturumu dikkatle izlediler.
Mavi Marmara baskınından sonra ilişkilerin gerginleştiği İsrail'le buzlar erimedi. İsrail Büyükelçisi Gabi Levi açılışa gelmedi.
Deniz Baykal, TBMM Kurul Salonu'nda İstanbul Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil ve Nur Serter'in ortasına otururken, aynı sırada bulunan Nesrin Baytok'la uzaktan selamlaştı.

Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri